Как да почистите душ слушалката и защо трябва да го правите

Как да почистите душ слушалката и защо трябва да го правите

Няма нищо по-приятно от взимането на дълъг душ в края на деня. Но има неща, които могат да развалят този приятен момент, например мръсната завеса за баня или мръсната душ слушалка. А освен че развалят обстановката, тези неща могат да бъдат и доста опасни. Ето защо важна част от почистването на вашата баня е да знаете как да почистите душ слушалката.

С течение на времето душ слушалките могат да съберат калций, варовик и други минерални натрупвания от твърдата вода. Натрупването на минерали създава запушване в края на слушалката, което затруднява преминаването на водата. 

Обикновено дори не се сещаме, че душ слушалката също трябва да бъде почистена, когато чистим банята. Звучи досадно, но ако знаете как да я почиствате бързо и ефективно, няма да ви се струва чак толкова неприятно. 

Можете да почистите душ слушалката дори без да я сваляте. Напълнете найлонов плик с оцет до половината. Сложете слушалката в плика и го завържете около нея. Оставете да престои така няколко часа, след което изплакнете с вода. Оцетът е чудесно средство за почистване на душ слушалката, тъй като е достатъчно силен, за да разтвори всички натрупвания по нея. Можете да използвате и лимонов сок, ако нямате оцет. 

Ако след това почистване дупките все още са запушени, можете да ги отпушите с помощта на тънък инструмент или клечка за зъби. 

Този метод за почистване е бърз и лесен, но все пак трябва веднъж на няколко месеца да почиствате слушалката по-основно, като я разкачите, разглобите, доколкото е възможно и използвате по-силни препарати. 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay