Как да се грижим за кожата и косата си през лятото?

Как да се грижим за кожата и косата си през лятото?

Независимо дали сте прекарали седмица на морето или в града, лятото ни предизвиква да положим малко повече грижи, за да запазим добрия си външен вид. Косата, кожата и ноктите имат нужда от повече помощ през горещите дни, за да изглеждат добре и най-важното да запазят здравината си.

Как да запазим косата си бляскава и мека?

Ако сте с кестенява или черна коса, вашата задача е малко по-лесна, защото русокосите дами, които поддържат косата си знаят, че светлия цвят изисква повече поддръжка и подхранване. Ако прекарате деня на плажа или навън, изложени на директно слънце, носете шапка и приберете косата си в испански кок или плитка. Използвайте продукти за подхранване и по възможност не третирайте косата прекалено. Оставете я да изсъхне сама, вместо да я сушите със сешоар или я изчакайте да застане в естествената си форма, вместо да използвате маша или преса. Ако обичате да плувате и да мокрите косата си използвайте шампоан, който е предназначен да отмива остатъците от сол и хлор, лесно се намират и на по-достъпни цени. Можете да вземете и спрей за коса със защитен фактор, ще усетите резултат със сигурност.

Как да се грижим за кожата и косата си през лятото?

Какво да правим когато кожата ни е суха и често я излагаме на слънце?

Слънцето изтощава кожата и тя има нужда да се възстанови след плаж. Използвайте висок слънце-защитен фактор, това ще ви гарантира по-дълготраен тен и здрава кожа. След плаж използвайте продукти, които съдържат алое вера, кокосово масло или какаово масло. Не подценявайте продуктите за след плаж, те ще ви спестят изсушаването на кожата и ще запазите тена ви за много по-дълго време. Не забравяйте, че когато кожата е здрава, тя изглежда красива. 

Как да се грижим за кожата и косата си през лятото?

За да защитите кожата на лицето, използвайте фон дьо тен или спрей за лице, които имат висок защитен фактор. Можете да намерите комбинирани продукти, които са подходящи да се използват като основа за грим и същевременно за плаж. Дори да сте в града, слънцето винаги достига до лицето ви и трябва да го предпазвате. Не забравяйте да намажете и зоната около врата, която е много деликатна и нежна зона за всички дами. 

Тъй като продуктите за слънце за лице лесно запушват порите и са причина за акне, използвайте маски за лице или почистващи продукти след плаж или след нанасянето им, за да избегнете негативен резултат.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay