Как да се справим с грубите пети през лятото

Как да се справим с грубите пети през лятото
Canva

Напуканите пети могат да бъдат неприятни, особено през лятото, когато носим отворени обувки. Освен, че развалят визията ни, усещането е изключително досадно.

Ето няколко съвета, които може да последвате, за да поддържате петите си гладки и хидратирани:

Редовно почистване и ексфолиране

Използвайте нежен скраб или пила за пети, за да премахнете мъртвите клетки. Това ще подпомогне по-доброто абсорбиране на хидратиращите продукти.

Използвайте хидратиращи кремове

Нанасяйте хидратиращ крем или специален продукт за пети редовно, особено след ексфолиация или след къпане. По този начин ще поддържате кожата мека и хидратирана.

Вазелин

Преди лягане сложете петролатум или вазелин на петите си и обуйте памучни чорапи. Това ще помогне на продукта да се абсорбира по-ефективно и да запази влагата.

Специални нощни кремове

Има специални кремове, предназначени да се нанасят нощем и да действат интензивно върху сухата кожа на петите. Тези продукти обикновено съдържат по-мощни хидратанти.

Избягвайте застояването във вода

Прекомерната влага и продължителното стоене във вода могат да напарвят петите още по-сухи. Когато се къпете, след това подсушете добре петите си.

Правилна хидратация

Освен външните продукти, не забравяйте да пиете достатъчно вода. Добрата хидратация на организма също помага за поддържането на кожата хидратирана.

Консултирайте се с професионалист

Ако проблемът с напуканите пети е сериозен и продължителен, може да се консултирате с педикюрист или дерматолог. Те могат да предоставят персонализирани съвети и професионални грижи.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay