Как да се справим с емоциите си?

Как да се справим с емоциите си?

Емоционалната чувствителност понякога е нещо, с което не можем да се справим толкова лесно. Това чувство може както да ни помогне да се сближим с хората, така и да създаде трудности в отношенията ни. По-чувствителните хора обикновено имат по-импулсивни и необмислени реакции към нещата, избягват ситуации, които могат да ги накарат да се почувстват неудобно или биха създали конфликт. Чувствителността ви не би пречила на нормалната комуникация с другите, ако знаете как да се справите с нея.

Приемане 

Лесно ли се разстройвате, плачете ли често, реагирате ли импулсивно в дадени ситуации или пък се притеснявате за другите около вас? Ако отговорът е да, то вероятно вие имате висока емоционална чувствителност. Само по себе си, това не е нещо лошо, за това приемете, това което сте.

Ако вие не приемете чувствителността към емоциите си и другите няма да го направят. Да си емоционално чувствителен не е лош навик, който трябва да изкореним, то е състояние с което трябва да се научим да се справяме. Колкото по-бързо го осъзнаем, толкова по-лесно ще се научим да реагираме търпеливо и спокойно.

Опознайте себе си и прочетете повече за емоционалната чувствителност

Този процес включва да разгадаете характера си по-добре. Записвайте мислите си или важни за вас случки на лист. Това е добре, за да изразите емоциите си и ще ви помогне да ги разберете по-добре. Ако записвате важните за вас неща, ще се почувствате по-спокойни и уверени, това е вашето безопасно място, където можете да споделяте. Също така ще ви помогне да разберете какво е предизвикало дадена емоция у вас и да бъдете по-внимателни в реакцията си следващия път.

Избягвайте хора, които не ви влияят добре

Сещате се за поне един такъв човек в живота си и знаете, че ви предизвикват. Колкото по-лесно вземете решение да ги дистанцирате от себе си, толкова по-голям прогрес ще забележите. Ще се почувстваме по-спокойни и ще добиете повече вяра в себе си и емоциите си.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay