Сръбската баница много наподобява нашата, но специфичното тук е, че тя е много по-сочна. Баница гужвара може да бъде начин да разнообразите класическата новогодишна баница с късмети за Коледа!
Необходими продукти:
500 г дебели кори за баница
3 бр. яйца
300 г сирене
250 г биволско мляко или цедено кисело мляко
250 мл газирана вода
10 г бакпулвер
Олио
Начин на приготвяне:
Яйцата, газираната вода, олиото и бакпулвера разбийте в голям съд, добавете и млякото и пак разбъркайте. Потопете част от корите в тази смес и подредете в намаслена тава и след това поръсете със сирене.
След това пак топите корите, пак сирене и така до края. Печете 5 минути на 250 градуса, после 25-30 минути на 200 градуса.
Време е да се насладите на вашата сочна Гужвара!
0 | 1 |