Как естествено да премахнете косъмчетата на горната устна

Как естествено да премахнете косъмчетата на горната устна

Лицевото окосмяване е нормално както за мъжете, така и за жените. Въпреки това може да желаете да премахнете косъмчетата на горната си устна, ако те са твърде видими. Ето как да го направите по-естествен начин.

Куркума и мляко

Смесете добре 1 супена лъжица куркума и 1 супена лъжица мляко в малка купа. След това нанесете сместа върху горната си устна. След като изсъхне напълно, внимателно разтрийте с мокри пръсти в посока обратна на растежа на космите, докато изсъхналата паста бъде отстранена напълно. Изплакнете мястото със студена вода.

Яйчен белтък

В купа разбийте 1 яйчен белтък с половин чаена лъжичка царевично брашно и 1 супена лъжица захар, докато се образува гладка паста. Нанесете я с пръсти върху горната си устна. Когато сместа изсъхне напълно, внимателно я отлепете в обратната посока на растежа на космите. Изплакнете мястото със студена вода.

Желатин

В купа, подходяща за микровълнова фурна, смесете 1 супена лъжица неароматизиран желатин, 1 и половина чаени лъжички мляко и 3 капки етерично масло от лавандула. Поставете съда в микровълновата и затоплете сместа за 12 секунди. Докато сместа е топла, но не гореща, я нанесете върху горната устна. След като изсъхне, отлепете я обратно на растежа на космите. Изплакнете мястото със студена вода.

Мед

Мнозина, които използват мед за премахване на космите от горната си устна, откриват, че той е по-мек от восъка, но подобно на него помага за издърпването на косъмчетата с фоликулите. Можете да използвате и лимонов сок за изсветляване на останалото окосмяване.

Комбинирайте 1 супена лъжица мед и половин супена лъжица лимонов сок. Нанесете сместа върху горната си устна. Оставете сместа да действа 20 минути. Накиснете хавлиена кърпа в топла вода. Изцедете излишната вода. Внимателно избършете медено-лимоновата паста и изплакнете мястото с хладка вода.

Захар

Този метод за обезкосмяване също е предпочитан от много хора. Поставете четири торбички чай от лайка в тенджера и ги покрийте с вода. Оставете да заври. След като чаят поври за 2 минути, махнете съда от огъня и оставете да се охлади за 30 минути. Извадете пакетчетата чай. На умерен огън добавете 2 чаши захар и четвърт чаша прясно изцеден лимонов сок към чая, разбъркайте и оставете да ври, докато сместа се редуцира.

Прехвърлете сместа в купа и я оставете да се охлади. Разнесете сместа върху горната си устна. Поставете лента за кола маска и я притиснете към зоната. Издърпайте лентата бързо в обратна посока на растежа на косата. Ако не използвате цялата захарна смес, може да я съхранявате в херметически затворен съд до следващата ви употреба.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay