Как майчинството се отразява на кариерата

Как майчинството се отразява на кариерата

"Как мога да оставя бебето и да отида в офиса?", "Как ще го храня?"… са едни от най-срещаните дилеми, пред които са изправени жените във всяка точка на света. За да се обърне внимание на този безкраен, важен въпрос, в крайна сметка съществуват отпуските по майчинство. Въпросът обаче не свършва до тук.

От години насам жените се сблъскват с реакция по отношение на отпуските по майчинство от страна на работодателите си. Това е необходим отпуск, който неоспоримо е нужен на майката, на какво означава той за нейната кариера?

За някои отпускът е край на професионалната им реализация. Много изследвания показват, че жените получават по-малки отговорности и не биват третирани по същия начин, преди да излязат в майчинство. Разликата от две години действа като постоянна спирка в работата ми. Качествените работни места са кът, работодателите са взискателни, а работата винаги трябва да бъде свършена, колкото се може по бързо. За да отговорят на пазара, служителите се стремят към все по-голяма производителност. Така че в такива случаи връщането на работа може да изглежда страшно за една млада майка, която е пропуснала доста в работно отношение.

Жените от различните браншове са изправени пред предизвикателства, когато се върнат на работа след дългата си, необходима почивка по майчинство. Най-удивителното при тези обстоятелства е, че жените дори се сблъскват с дискриминация поради професията си.

Това, от което се нуждаят, е подкрепа. Подкрепа от работодател, от колеги. Ако всички се окажат безчувствени и се заяждат заради работни ангажименти, може да се окаже наистина трудно една жена да се справи. Жените се нуждаят от твърде много усилия, за да се грижат качествено както за новороденото, дома си, така и за работата си. Те често губят равновесие и в това няма нищо страшно и тревожно. Дори да се очаква те да отговорят на нестандартните изисквания на компанията, от която са част, е хуманно да им се даде необходимото време за климатизация.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay