Какво би станало, ако спрете да се гримирате?

Приканваме ви да оставите гримовете за малко настрана

Какво би станало, ако спрете да се гримирате?

Представяте ли си свят, в който не се налага да давате десетки левове за гримове? Да не трябва да ставате половин час по-рано, да не сте стресирани и постоянно мислещи за одобрението на околните? Ако не можете, ние ще ви помогнем.

Ще се опитаме да ви покажем какво би станало, ако спрете да се гримирате. Какви ще бъдат ползите и как ще се почувствате, след като опитате. Прочетете текста и преценете сами за себе си. И не забравяйте, красотата е вътре в нас. За отвън понякога са ни нужни само малко спирала и леко червило.

Може да сте несигурни в началото

Знаем какво ще си помислите. Ако не се гримирам, няма ли да изглеждам уморена? Или по-малко привлекателна? Колегите и приятелите ми ще ме гледат странно? Отговорът е не. Освен ако не нанасяте "тонове” грим на лицето си. В началото може да се чувствате неловко, но ще се успокоите, когато разберете, че сутрин ще имате половин час повече време за сън.

Какво би станало, ако спрете да се гримирате?

Ще намалите стреса

Нека си кажем истината. Поддържането на външния вид всеки ден може да бъде стресиращо. Да се опитвате всеки ден да изглеждате перфектно може да ви натовари с излишни негативни емоции. Когато не носите грим, няма да се притеснявате дали фон дьо тена ви е разнесен добре, или дали очната линия няма да се размаже всеки момент.  Повярвайте, че ако спрете за момент ще осъзнаете, че ангажирате ума си с дребни неща, които заемат мястото на по-сериозните като задачите в работата, здравето или пък нещо друго.

Кожата ви ще се проясни

Между основата и коректора, ружа и контурите има толкова много слоеве продукти върху лицето ви, че сами не си давате сметка. И ако вечер не го почиствате добре, всички знаем какво следва. Запушени пори и проблеми. Когато не носите грим, това няма да ви притеснява. Ще видите и как след няколко дни кожата ви ще стане по-чиста и определено отпочинала.

Какво би станало, ако спрете да се гримирате?

Може би ще изглеждате по-млада

Понякога използваме неправилно гримовете си и без да искаме се състаряваме. Смятаме, че знаем какво правим, но всъщност не е така. Дори да се научите как да не се състарявате с грим, ако не го използвате, ще изглеждате по-млади. По-малкото стрес, отпочиналия вид и естествената красота няма как да не се отразят благоприятно.

Ще инвестирате повече в продукти за кожата

Ако спрете с макиажа, ще спестите пари. А спестените суми, може да инвестирате в продукти, които да се грижат за здравето на кожата ви. Да се отървете от пъпките, сухотата и петната. А какво по-хубаво от това да я запазите красива за възможно най-дълго време!

Какво би станало, ако спрете да се гримирате?

Може да осъзнаете, че изобщо не се нуждаете от грим

Или пък, че имате нужда само от много малко, за да подчертаете красивите черти на лицето си. Вие ще усетите сама. Дори да се върнете отново към сериозния макиаж, поне ще сте опитали и разбрали кое е най-добре за вас. Няма да е лошо от време на време обаче да правите малки почивки, за да запазите кожата си здрава и красива за дълъг период от време.

Ако статията ви е харесала, станете част от Jenite.bg във Facebook!

9 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay