Какво е серум за лице и как да го нанасяте?

Какво е серум за лице и как да го нанасяте?

Повярвайте ми: Определено не сте сами, ако се чувствате леко претоварени, когато чуете думата "серум". Например, какво дори е серум - и как/защо трябва да добавите такъв към рутината си за грижа за кожата? Е, оказва се, че серумите са много по-малко сложни, отколкото си мислите.

Те са суперконцентрирани течности, които обогатяват кожата ви с активни съставки (независимо дали това е изсветляващ ниацинамид, хидратираща хиалуронова киселина или салицилова киселина за борба с акне) за лечение на всичко- от суха, чувствителна кожа до фини линии и бръчки. И тъй като на пазара има хиляди серуми, може да не знаете какво да изберете. 

Ето какви са предимствата на серумите за кожата:

Какво всъщност е серум?

Серумите са леки продукти за грижа за кожата, проектирани с една цел: доставяне на висока концентрация на активни съставки върху лицето ви. Най-хубавото за серумите? Те са супер адаптивни към вашия тип кожа. Това означава, че ще искате да изберете такъв, който да отговаря на специфичните нужди на кожата ви, тъй като не всички серуми са създадени еднакво. Помислете: любимият серум на най-добрата ви приятелка може да работи чудесно за нейните фини линии, но вероятно ще имате нужда от нещо различно за тъмните си петна.

И така, какво точно прави серума различен от другите продукти? Високата концентрация на активни вещества. Серумите са създадени за доставяне на хиперконцентрирани нива на активни съставки и следователно са по-добри за постигане на по-бързи резултати и за справяне със специфични проблеми. Серумите са далеч по-концентрирани от кремовете , поради което те също са по-скъпи. 

Какви са ползите от серума за лице?

Серумите са напълно адаптивни към вашите специфични нужди, което означава, че ползите са огромни. Те могат да хидратират, успокояват, защитават, ексфолират, запълват- всичко зависи само от активните съставки на вашия серум (повече за това след малко, въпреки че популярните съставки включват хиалуронова киселина, ниацинамид, гликолова киселина и др.). Има само едно нещо, което трябва да имате предвид: Въпреки че серумите са отлично допълнение към повечето процедури за грижа за кожата, те не трябва да заменят нито един от вашите продукти - почистващи продукти, хидратиращи кремове, слънцезащита и т.н. 

Как се нанася серум за лице?

Ако искате да добавите серум към рутината си за грижа за кожата, знанието как (и кога!) да го прилагате е от ключово значение. Обикновено серумът се прилага като втора или трета стъпка от вашата грижа за кожата - директно след почистващия продукт и (ако използвате) тонер. Размерът на серума трябва да бъде колкото грахово зърно и се нанася върху чиста и суха кожа. След това трябва да изчакате 30 до 60 секунди, за да нанесете останалите си продукти. 

Какви серуми има? 

Първо трябва да разберете нуждите на кожата си. Ако сте склонни към акне, изберете серуми, наситени със съставки като салицилова киселина, бензоил пероксид или сяра, за да лекувате и предотвратявате съществуващите пъпки. Сухата кожа ви мъчи? Керамид, хиалуронова киселина или витамин Е. Ако не сте съвсем сигурни откъде да започнете, консултирайте се с дерматолог, който може по-добре да прецени какво точно се случва с кожата ви и как да намерите най-добрия серум за вашата рутина.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay