Какво може да се случи с кожата ви, ако започнете да спите без възглавница

Какво може да се случи с кожата ви, ако започнете да спите без възглавница

Изборът да спиш без възглавница в началото може да изглежда неудобно, но може да е от полза за здравето ти по много начини. И не само болките в гърба могат да изчезнат. Всъщност може да се събудите с по-освежен вид. Използваме толкова много продукти за красота, за да поддържаме кожата си коприненa и гладка, но последното нещо, което предполагаме, е, че начина, по който спим може да повлияе на кожата ни. 

Има толкова прости неща, като спането без възглавница, които могат да направят чудеса за вида ви. 

Ето какво може да направи спането без възглавница: 

1. Може да намали бръчките

Не само липсата на сън може да ви накара да изглеждате по-възрастни - оказва се, че калъфката ви за възглавница също може да причини бръчки. Повечето калъфки за възглавници са направени от памук и въпреки че са комфортни, този материал причинява триене върху кожата ви, което води до сухота. Кожата, в която липсва влага, е по-податлива на фини линии, а сухотата прави всички съществуващи бръчки също по-видими. Спането без възглавница изисква известно привикване, но в дългосрочен план ще бъде от полза за кожата ви.

2. Кожата ви ще изглежда по-гладка

Вашето тяло трябва да бъде хидратирано, за да се чувства най-добре, както и кожата ви. Памучните калъфки изсмукват влагата и маслата, от които се нуждае кожата ви, за да остане млада и гладка. Това от своя страна може да доведе до лющене на кожата, което я прави по-малко здрава с течение на времето.

3. Може да предотврати дразнене на кожата

Ако имате чувствителна, склонна към акне кожа, спането на памучна калъфка може да не е най-добрият избор. Памукът е твърде груб за кожата и триенето от него може да раздразни деликатната кожа, влошавайки съществуващите състояния на кожата. Тъй като възглавницата ви лесно може да се превърне в среда за размножаване на бактерии, спането с лице, притиснато към нея, може да доведе до повече пъпки.

4. Това ще помогне на кожата ви да се възстанови по-бързо

Когато спите, цялото ви тяло преминава в режим на възстановяване и е време кожата ви да се възстанови. Възглавницата ви натрупва масла и остатъци от грим от лицето ви и това пречи на кожата да се възстановява. 

5. Кожата ви ще бъде озарена

Спането на възглавница, която е твърде мека, може да намали притока на кръв към главата. Това може да доведе до болки във врата, главоболие и може да направи кожата ви да изглежда суха. Лошото кръвообращение може да доведе до различни кожни проблеми, включително обезцветяване, обриви и лющене.

Бонус: калъфки за възглавници, които могат да са от полза за кожата ви:

Ако не можете да се разделите с възглавницата си, поне изберете подходяща калъфка:

Коприна: Коприната е по-нежна към кожата от памука, абсорбира по-малко влага и дори може да ви помогне да се отървете от акне.

Сатен: Спането на сатенена калъфка за възглавница може да ви помогне да излекувате акнето, да предотвратите появата на бръчки и дори да намалите появата на съществуващи фини линии.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay