Какво може да се случи с тялото ви, ако постите

Какво може да се случи с тялото ви, ако постите

В допълнение към факторите на околната среда като излагане на слънчева светлина и замърсяване, нашите хранителни навици също оказват значително влияние върху начина, по който кожата ни изглежда и се чувства. Постенето е нарастваща тенденция напоследък, главно поради факта, че няколко специалисти по алтернативна медицина твърдят, че промените в диетата могат да предотвратят акне, рак на кожата или дори стареене на кожата и гладуването за подобряване на здравето на кожата е актуална тенденция.

Винаги имайте предвид, че преди да промените диетата или навиците си, трябва да посетите лекар, който да ви насочи и да прецени дали е подходящо. Ето какво може да се случи с кожата ви, ако постите:

1. Постенето намалява приема на калории и детоксикира тялото ви

Идеята, която се крие зад постенето, предполага, че тялото се детоксикира, защото има намаляване на дневния ви прием на калории. Това от своя страна води до намаляване на нивата на холестерол и триглицериди в тялото ви. Последните проучвания изследват ползите от този метод при пациенти с възпалителни заболявания (като атопичен дерматит) с много положителни резултати и значителни подобрения след различни видове диети, включително постене.

2. Също може да намали риска от рак на кожата

Други проучвания относно ефектите от гладуването (постенето) предполагат, че това може да помогне за намаляване на риска от рак на кожата или други видове рак. Очевидно гладуването също може да помогне за намаляване на разпространението на раковите клетки. В момента обаче това изследване е проведено само върху плъхове. 

Започва да се появява термина "кожно гладуване"

Кожното гладуване е нова тенденция, която спечели все повече последователи през последните месеци. Тази практика няма много общо с диетата или храната, освен споделянето на името. Идеята е да спрете да използвате толкова много продукти с химикали в ежедневната си рутинна грижа за кожата и да я оставите да почива няколко дни или седмици. Това е нещо като детокс за кожата. 

Теорията, подкрепяща този метод на почистване, е, че кожата произвежда собствени мазнини, което предотвратява загубата на естествена влага. Въпреки че няма научни доказателства в подкрепа на тази практика, много хора са я приели. Има обаче нещо, с което трябва да сме наясно. Единственото нещо, което не бива да спираме да използваме по време на този период на детоксикация, е слънцезащитният крем.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay