Какво можете да си купите с 1 долар по света

Какво можете да си купите с 1 долар по света

Пригответе се: на път сме да обиколим света, без да напускаме местата си. Ще обиколим различни места по света, виртуално, и ще разберем какво можем да си купим на тези места за 1 долар. 

1. Филипини

Ако сте уморени след дълго пътуване до Филипините, масажът на краката е всичко, от което се нуждаете. Можете да направите 20-минутен масаж в Себу и да се почувствате освежени, срещу 1 долар. 

2. Истанбул

Ако отивате в Истанбул, трябва да опитате традиционния им турски чай. Това е най-консумираната топла напитка в тази страна и можете да намерите много версии за под един долар.

3. Виетнам

Конусовидните шапки са известни като "nón lá" и са направени от слама или рогозка. Купуването на такава за сувенир, с който да украсите къщата си или за подарък, са 2 чудесни възможности.

4. Германия

Не е лесно да намерите неща за по-малко от 1 долар в Европа, но ако изведнъж осъзнаете, че сте забравили памучните си тампони у дома, докато сте в Германия, можете да си купите 400 броя за 1 долар. 

5. Малайзия

За да спестите място в багажа си, добър съвет е да носите по-малко дрехи и да намерите пералня близо до дестинацията си. В Куала Лумпур можете да изперете до 1,1 кг дрехи доста евтино.

6. Индия

Чудесен начин за придвижване по време на пътуване е използването на обществен транспорт, тъй като можете да посетите няколко места по най-икономичния начин. В Индия минималната тарифа за закупуване на билет за метро е 10 рупии, еквивалентно на 13 цента, така че избирането на метрото е евтин начин за придвижване.

7. Венецуела 

Венецуела има най-евтините цени на бензина в света- 20 цента на литър. Така че, ако планирате пътуване в тази страна, зареждането на резервоара на колата ви с 5 литра бензин ще бъде доста достъпно за 1 долар.

8. Южна Корея 

В Южна Корея караокето е много популярно и можете да изпеете 2 песни за 1 долар. 

9. Португалия

Връзката между португалците и кафето започва още през осемнадесети век и сега е невъзможно да излезем по улиците на Португалия, без да видим един или повече хора да пият тази възхитителна напитка. Ако попаднете на кафене, не се колебайте да се отбиете и да опитате тази топла напитка.

10. Хърватия

Хърватия има най-добрия сладолед в света и си струва да опитате, дори ако отидете там през зимата. Можете да намерите малки магазини, в които се продава топка сладолед за 6 куни или 94 цента.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay