Какво трябва да се запитате преди да се обвържете в брак

Какво трябва да се запитате преди да се обвържете в брак

Сключването на брак е изключително важно решение в живота на всеки. Това е не само обединението на двама души, но и на техните семейства, култури и традиции. Освен това сключването на брак поставя общественото внимание върху връзката, която идва заедно с много очаквания, отговорности и въпроси. 

Затова бракът е нещо, с което не бива да се прибърза. Ето 8 въпроса, които трябва да си зададете, преди да се вречете във вечна вярност.

Необходимо ли е? Понякога бракът може да се превърне в опция, защото се чувства като логичната следваща стъпка във връзката. Това не означава, че е необходим. За да разберете това е нужно да вникнете в чувствата си и да опознаете себе си.

Вие и вашият партньор цените ли еднакво брака? Вие и вашият партньор на една и съща страница ли сте в живота си? Това са трудни разговори, но ако се подготвяте да поемете ангажимент за цял живот, в идеалния случай би било с някого, с когото можете да проведете тези разговори.

Имате ли доверие на партньора си? Доверието е основата на всички дълготрайни връзки. Трябва да си отговорите на въпросите дали вярвате на половинката си, дали имате свободата да общувате открито с него, смятате ли, че той ще бъде най-добрата опора за вас.

Какви са целите ви в живота и съвместими ли са те с целите на вашия партньор?

Уверете се, че сте наясно какво искате. Важно е да знаете големите си житейски цели и да се уверите, че те са в достатъчна степен в синхрон с целите на вашия партньор. Вместо да правите предположения, уверете се, че имате яснота, преди да се венчаете.

Искате ли деца? Ако единият партньор иска деца, а другият не, ще бъде трудно да се намери компромис. Ако искате деца, не продължавайте да бъдете във връзка, в която другият човек не е сигурен в същото.

Честни и равнопоставени ли са отношенията ви? Ако единият човек винаги дава повече, прави компромиси и се фокусира върху изпълнението на нуждите на другия партньор, трябва да се направи преоценка. Прахосването на цялата ви енергия, за да поддържате един човек щастлив, става твърде голяма тежест с течение на времето.

Ще се ангажирате ли да обичате семейството му като свое? Този момент може да създаде проблеми дори при най-добрите двойки. Такива недоразумения водят до наранени чувства и наранени взаимоотношения. Направете това, което можете сега, за да опознаете потенциалните си роднини и да изградите връзка с тях. Покажете им колкото се може повече уважение и се стремете да ги спечелите.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay