Крем и нощ

Нощният крем съдържа три незаменими съставки

Крем и нощ

Перфектната грижа за кожата се основава на постоянно мазане с различни субстанции. Една от тях, с престижното наименование "най-важна", е именно нощният крем. Той действа по различен начин от своя дневен събрат и ви помага да изглеждате добре не само на сутринта.

Нека първо да обобщим с няколко думи факторите, по които е препоръчително да избирате своя нощен крем. За да имате ползва от него, той трябва да съдържа:

колаген и антиоксиданти
естествени овлажняващи съставки – водорасли, ензими, дрожди
хипоалергенна формула

Докато дневните кремове предпазват кожата от вредното влияние на слънчевите лъчи, нощните са добри в овлажняването. Това е важно, тъй като по време на сън, метаболизмът на тялото е засилен и кожата губи много вода от клетките си. Добрият нощен крем съдържа високи нива колаген, който пък е отговорен за еластичността на кожата. Само по този начин лицето ви ще остане гладко и няма да остарее преждевременно. Грижата за през нощта съдържа и антиоксиданти. Те имат благоприятно въздействие върху имунната система и успешно се борят със свободните радикали, които също състаряват кожата.

6 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay