Най-добрите идеи се раждат насън

Всяка сутрин се събуждаме за нов живот

Наричат съня малка смърт. Мозъкът почти изключва, а тялото се отдава на пълна почивка.

Считаме това време за пропиляно. А колко много неща бихме могли да свършим през тези седем-осем часа! Да научим още един език, да бъдем активно с любимите хора, дори да свършим домашните си задължения. Без досадната нужда да презареждаме батериите. Сънят обаче е онова време от денонощието, в което вътрешният ни свят оживява. Всички картини, събития, чувства и емоции от деня се преработват, без да си даваме реална сметка за това. След малката смърт се раждаме за нов живот.

Наскоро един колега връхлетя в офиса и сподели колко много би искал да можеше да си записва идеите, които му се явяват насън. Да успее да задържи този изпълнен с цветове и хрумки свят, чиито врати са отворени само при затворени очи.

Фотографът Jan von Holleben успява да го улови в поредицата си фотографии "Dreams of Flying", направени специално за германския вестник ZEIT. Главно действащо лице е красива млада дама, която е далеч от моделското излъчване. Случват ѝ се безрой интересни неща само на едно място. В леглото, докато спи.

Вгледайте се отблизо във фотосите и ще откриете предмети от бита, които често пренебрегваме. Истинска магия за възприятието. Също както съня.

48 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



4
Не е посочен 25.01.2012|18:00
3
Не е посочен 25.01.2012|18:00
те хубаво на сън да се раждат но после като не ги помним каква полза
2
Не е посочен 06.11.2011|22:00
Ъъъ, я го гледай пак. Струва ми се, че не си схванала идеята :D
1
Не е посочен 06.11.2011|11:52
Наскоро гледах филма "Генезис", чиято главна идея бе същата :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay