Оформяне на вежди у дома

Как да постигнем красива визия, при това без помощта на козметик

Оформяне на вежди у дома

Първото нещо, което околните забелязват във външността ви, е лицето. Изразителни очи, правилен нос, красива усмивка - притежавате толкова много привлекателни черти, които няма как да бъдат скрити. А и не трябва.

Веждите са като своеобразна рамка на лицето. Затова трябва да бъдат добре оформени и то по начин, който е подходящ за външния ви вид.

Напоследък се налага тенденцията на плътните вежди. Но не всеки може да си позволи тази абстрактна визия, която разбира се, също се нуждае от специален тип поддръжка.

Предлагаме ви няколко трика, чрез които ефектно ще оформите веждите си в домашни условия.

Най-добре следвайте естествената си линия. Почиствайте косъмчетата отдолу, но в никакъв случай не ги пипайте в горната част, защото колкото по-нагоре са веждите ви, толкова лицето ви е по-изразително и естествено.

Отстранявайте косъмчетата по посока на растежа им, а за да избегнете болката - опъвайте кожата. След манипулацията можете да минете с кубче лед зачервените участъци, за да ги успокоите.

Ако искате да направите чупка, най-лесно можете да определите мястото ѝ, като застанете пред огледалото и сложите края на молив на върха на носа си, минаващ през зеницата ви. Там, където пресича веждата, е мястото, на което трябва да бъде пречупена.

Ако имате дълги косъмчета, можете внимателно да ги скъсите с ножичка, като предварително ги срешете нагоре, с помощта на четка. Така ще получите ясна представа колко точно е нужно да отрежете.

Ако пък сте точно обратното, имате редки вежди, подсилете ги с молив, който задължително е в същата тоналност. Избягвайте да рисувате кожата на лицето - стремете се да го правите само върху косъмчетата. Не правете и равна черта, а опитайте да нарисувате малки щрихи, наподобяващи косъмчета.

Оформяйте веждите си поне веднъж седмично, за да можете по-лесно (и безболезнено) да поддържате веднъж вече създадената им красива форма.

48 8
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 22.08.2011|16:37
Много полезни съвети, искрено благодаря! Познавам жени, които за съжаление не могат да оформят веждите си сами, но не се усещат, рисуват се като маймуни и се мислят за красиви. Хубаво е поне веднъж да посетим козметик, който да ни каже дали направената от нас форма отива на чертите на лицето ни или не.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay