Довечера е празникът Вси светии. И макар че не е особено разпространен у нас, все пак е твърде възможно да попаднете на маскирани хора, питащи "Почерпка или номер". Е, може би без последното.
Ако имате тиква под ръка, можете да я оползотворите по два начина. Външната част използвайте за типичен хелоуински фенер, а вътрешната - за сладки празнични курабийки.
Продукти:
1 ч.ч. брашно
бакпулвер
ванилиена захар
½ ч.ч. захар
125 г тиквено пюре
3 с.л. олио
2 с.л. тиквени семки
портокалова кора
оранжева боя за готвене
Начин на приготвяне:
В подходящ съд смесете брашното и бакпулвера, след което добавете захарта, ванилиената захар, тиквеното пюре, олиото, настърганата кора портокал и боята. От получената смес замесете средногъсто тесто.
Започнете да оформяте топчета със стандартна големина. Върху всяко поставете по една тиквена семка за декорация.
Сложете курабийките в предварително загрята фурна на 180'С и печете, докато не се зачервят.
14 | 1 |