Успехът няма пол

Жените подхождат аналитично към проблемите

Дори да не сме я виждали и да не ни е застигала в професионален план, тя същестува. Половата дискриминация. Много често жените са пренебрегвани при наемането на персонал за определени постове. Били емоционални или пък никой не иска да им даде шанс да се докажат. Те се приемат за слаби същества, които само могат да изпълняват заповеди.

По щастливо стечение на обстоятелствата може би сте се превърнали в лидер за вашия екип. И независимо дали сте мъж, или жена, трябва да сте наясно, че дамите могат да бъдат незаменими кадри във всеки бизнес.

Сигурно обичате да си правите списъци със задачи и да слагате отметки на свършените неща. Воденето на записки е признак за сериозно отношение и организираност. Драсканиците в малкото тефтерче, неизменна част от вашата чанта с документи, са като епидемия. Веднъж приключили единия списък, вие вече изготвяте друг, с който да съобразявате своя график.

Повечето хора, които си водят бележки по време на важни срещи, са жени. Те трансформират казаното в написано, поставят акценти, правят заключения. Трудно ще срещнете мъж с химикалка и лист в ръка, който прилежно да си записва всичко. Особено, ако е обикновен служител.

Мъжете предпочитат да участват в една дискусия като се включват вяло в нея. Те не са заинтересовани от направените изводи, а разчитат на жените в екипа да бъдат наясно какво следва. Онези умници, които са си записали всичко. Докато те са омастилявали и най-малкия детайл на белия лист, мъжете са се опитвали да видят нещата в общ план и да измислят перспективна стратегия за постигане на цели. Те са над тези, ежедневните проблеми, чиито решения обаче всъщност са в основата на грандиозния успех. С две думи, мъжете подценяват малките камъчета, нищо, че им се носи слава на обръщащи каруцата.

Дамите пък оглеждат внимателно детайлите във всеки ангажимент и са много по-аналитични по отношение на плана за действие. Което обаче ги прави много по-продуктивни в ситуации, в които трябва да се поеме отговорност и да се вземе решение на мига. Ако работните срещи във вашия екип преминават без конкретни заключения, то е крайно време да увеличите женското присъствие в него.

Цялото това изготвяне на списъци отнема време и енергия. Дамите се пристрастяват към воденето на бележки и са под огромно напрежение, докато не свършат абсолютно всичко – първо, второ, трето. Короната на успелите е тежка, но те я носят с гордо вдигната глава. Нищо, че са жени.

8 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay