6 съвета за по-безболезнено връщане на работа, след почивка

Всички знаем колко е натоварващо..

6 съвета за по-безболезнено връщане на работа, след почивка

Винаги е натоварващо, когато се върнеш в офиса след дълга почивка. И-мейла изглежда все едно нещо е експлодирало в него, а списъкът със задачи е безкраен. Как да се настроите по-лесно за работа и да влезете пак в ритъм след блажената почивка? Ето няколко съвета за това как да направите първия ден на работа по-малко стресиращ:

Отидете в офиса по-рано

Ако не сте прекалено изморени, отидете на работа един час по-рано, за да успеете да наваксате всичко, което сте пропуснали и да добиете представа какво се случва в офиса. Вероятно искате малко тишина, преди да са дошли колегите, които ще започнат да ви разпитват как е минала почивката или ще започнат да ви молят да свършите някои неща.

Направете си списък със задачи

Първото нещо, което трябва да направите, е да изготвите списък със задачи за деня. Вероятно ще имате хиляди задачи, затова ги запишете, за да видите кои от тях са най-важни. Освен това ще се чувствате много добре, когато започнете да задрасквате.

Прегледайте и-мейлите си

Време е да се справите в целия куп и-мейли, които ви чакат. Не опитвайте да отговорите на всичките наведнъж, защото ще ви дойде в повече. Изтрийте тези, които не са ви нужни, маркирайте тези, на които трябва да отговорите по-късно и изпратете отговори на най-спешните.

Прегледайте новите проекти

Въпреки че вие сте били на почивка, работата в офиса не е спряла. Прегледайте новите проекти, по които трябва да работите и проверете как вървят старите ви проекти. Ако е имало човек, който ви е замествал, проверете какво е свършил.

Поговорете си с шефа и с колегите

Говорете с шефа и колегите, за да напомните, че сте се върнали. Попитайте дали има нещо ново, за което трябва да знаете.

Не се напрягайте прекалено

Първият ден на работа, след почивка, е предвиден за това да влезете в ритъм, да наваксате всичко, което сте пропуснали и да проверите как вървят задачите, по които сте работили и преди почивката. Не бързайте да започвате нови проекти, ще ви дойде в повече.   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay