Адел. Просто Адел.

Тя е явлението, което липсваше на съвременната музикална сцена

Тя се появи ненадейно на музикалната сцена. Тръгна от Великобритания, за да покори целия свят. И го направи. Само на 23 години, а вече притежава огромна слава. Харесвана, оценявана, обичана. Заради това, което прави, заради музиката, която е целият ѝ живот.

Името ѝ е Адел Лори Блу Адкинс, но всички я познават просто като Адел. Родена през 1988 г. в Лондон, тя е дете на друго дете. Когато я ражда, майка ѝ е на 18. Отглежда я сама. Навършила 14, Адел е приета в престижното училище BRIT, където, заедно с Леона Люис, изучава пеене, класическо пиано и китара.

Първият албум на певицата се казва "19" - кръстен на възрастта, на която го издава. Критиците определят песните в него като способни да докоснат не само младите, но и по-възрастните слушатели. Още през 2008 година "19" ѝ носи наградите за дебют на "Брит" и "Грами", както и първо място в гласуването за песен на BBC, "BBC Sound". Днес "19" вече е платинен.

Признанията не спират дотук. Появява се "21", чийто успех също е светкавичен. През февруари Адел стана първият изпълнител след легендарните "Бийтълс", който има две песни и два албума едновременно в топ 5 на британските класации. Поп звездата достигна и рекорда на Мадона за най-търсен албум на Острова. "21" беше на върха на класацията цели 9 седмици. Неслучайно е обявен и за най-продавания албум за 2011 година.

Талантът на Адел не остава незабелязан и в Щатите. "21" ѝ носи не само първото място в "Billboard", но и заслужено международно признание. Всички познават британката, нейния стил и музика. Тя е един от малкото изпълнители, които продават музиката си само заради музиката си. Без реклама и антиреклама, без сексуални намеци. Тя не се нуждае от перфектно тяло и ултракъси дрехи, за да убеди хората да я слушат. Адел е новото явление, което липсваше на съвременната музикална сцена. Примерът, който определено липсваше на подрастващите.

Британката пее за любов и за раздяла. С музиката си разказва истории, които стигат до слушателите, докосват ги и ги правят част от изпълнението.

Певицата постига успехи на фона на икономическата криза. Което прави работата ѝ още по-забележителна. "Guardian" я определи като най-влиятелната личност в музиката. Преди дни MTV я награди с призове за най-добри режисура, художествена режисура, монтаж и кинематография. За таланта ѝ няма граници.

Адел не може да бъде описана. Тя трябва да бъде почувствана!

95 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay