Внимание: Кариерата вреди на здравето

Внимание: Кариерата е вредна за здравето

Едва ли откриваме топлата вода като ви казваме, че работата вреди на здравето. Стресът на работното място, рутината, която се прокрадва по средата на седмица, влошените отношения с любимите хора, които понякога се налага да пренебрегнете заради службата... Със сигурно сте подозирали, че кариерата вреди, но сега подозренията са потвърдени с факти.

 

Германски специалисти са установили, че служителите, които работят повече през седмицата, страдат от смущения в съня, болки в гърба и сърдечно-съдови проблеми.

 

Един на четирима души, които се трудят над 60 часа седмично, се оплаква от проблеми със съня. За сравнение - един на петима служители, които работят между 35 и 44 часа седмично има подобни оплаквания.

 

Само един на десет души, работещи на половин работен ден (по-малко от 19 часа на седмица) страда от някой от посочените здравословни проблеми.

 

Работата на смени и плаващото работно време също увеличават честотата на оплакванията, тъй като не само влошават здравето, но и социалния живот на служителите. Колкото повече се налага да работят по вечерно време, толкова по-често служителите твърдят, че това не се отразява добре на отношенията в семейството.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 03.01.2011|15:32
Колкото и вярно да е написаното в статията, това е "картинката".
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay