Да работиш като професионален поспаланко?

Най-странните професии

Да работиш като професионален поспаланко?

С наближаването на дипломирането всеки студент си мисли замечтано за бъдещето. Разбира се винаги се намират най-стандартните професии – доктор, адвокат, учител, инженер, но всъщност се оказва, че има много други опции, за които повечето от нас дори не са чували. Някои звучат изкушаващо, като професионален изпитател на съоръжения във воден увеселителен парк, докато други ще ви бутат към посегателство над себе си като – експерт по миризми.

 

Докато седите и мислите или мечтаете за бъдещата си професия – предлагаме ви някои алтернативни избора, които не сте чували до сега, а може да ви накарат да се замислите:

 

Експерт по миризми: Мислите, че работата ви е кофти? Опитайте като тестер на миризми. Тези служители тестват ефикасността на дезодоранти като душат мишниците на обектите. Благодарение на тяхното душене навсякъде, ние не ползваме неефикасни дезодоранти.

 

Професионален свирач: вярвате или не, може да си изкарвате прехраната като свирите. Свирачът е артист, също като актьора или певеца. Професията на свирача е свързана с обикаляне на света. За да бъдеш професионален свирач, не е достатъчен само талант, но и рекламата, сподели Хенри Брейди, който е Уелски професионалист в подсвиркването.

 

Дегустатор на храна за животни: ако животните можеха да говорят, нямаше да има нужда хората да пробват котешка или кучешка храна. Но това би било в един идеален свят. В реалността, хора пробват животинска храна, за да се уверят че вкусовете й са наред като внимават за всичко – от вкус и мирис до текстура и съдържание.

 

Чистач на повръщано: неприятен страничен ефект от влакчетата в увеселителните паркове е загубата на обяд. Случва се толкова често, че някои такива паркове наемат конкретен човек, който да чисти повърнатото от забавляващите се. Рис Оуен, който е колекционер на загубени обеди в Thorpe Park – увеселителен парк в Англия казва: " Аз обожавам въртележките и влакчетата и възможността да мога да се возя на тях безплатно, прави тази професия да си заслужава напълно."

 

Дегустатор на гадости: как мислите предавания като Survivor и Fear Factor избягват хиляди искове и дела, когато карат участниците си да ядат червей и хлебарки? Назначават дегустатори разбира се. Тези смели души се подготвят и след това трябва да опитат всяко ново предизвикателство, преди то да попадне в устата на участниците. Идеята е да се уверят, че е сигурно за здравето и в същото време достатъчно гнусно.

 

Професионален поспаланко: хората, които всяка сутрин отлагат алармата си по няколко пъти трябва да се замислят за подобна кариера. Плащат ти, за да работиш по пижама и то спейки. Истината е, че има такива хора и те помагат на изследователи и доктори в проучвания на мистериите около разстройства със съня като инсомния и други.

 

Инженер по сигурността на кокосовите орехи: за да предпазят разхождащите се гости и туристи от инциденти, много курорти наемат хора, които да обират изгнилите кокосови орехи от палмите преди да паднат. Инженерите по сигурността на екзотичните плодове трябва да разклатят високите клони и да отделят потенциално опасните кокоси.

 

Изпитател на увеселителни съоръжения: пускането по водни пързалки по цял ден със сигурност бие висенето пред бюрото 8 часа. Томи Линч е назначен от Британска увеселителна компания, за да провери височината, скоростта, количеството на водата, приземяването и всички други аспекти от сигурността на съоръженията. Въпреки че изглежда като забавление, а не работа Линч приема работата си много сериозно: " Има много повече работа и отговорност, отколкото на хората им се струва. Басейните, въртележките и пързалките са съоръжения за деца и е важно да са изрядни".

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay