Депресиращият 3-ти януари

Един от най-депресиращите дни в годината

Депресиращият 3-ти януари

Спи ви се. От сутринта ви се спи. Събудихте се с голямо нежелание и с още по-голямо нежелание се приготвихте за работа. След почивните дни, изпълнени с ядене и пиене в добра компания, как сега да се върнете към монотонното работно ежедневие? Не знаем как да ви отговорим на този въпрос - и на нас ни е трудно. С хубавото лесно се свиква. Искаме втора коледно-новогодишна почивка, няма кой обаче да ни я отпусне.

Единственото утешение в случая е, че острата форма на следпразничното лошо настроение е споделена. Както гласи една поговорка от шопския край, "Не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле". Е, на всички ни е зле!

Днешният ден (03.01) е един от най-депресиращите през годината, научаваме от Daily Mail. След положителните емоции, настъпват тревогите, свързани с икономическата криза и несигурното бъдеще.

Целта на оповестяването на подобна информация обаче не е човек да се потиска допълнително, а да бъде по-добре осведомен, обяснява Джон Къзънс, основателят на сайта Moodscope.com.

"Новината, че днес е един от най-потискащите дни през годината не е добра, но идеята ни е, че предупреденият човек е по-добре подготвен. Това е като прогнозата за времето - когато
знаете, че на следващия ден ще бъде студено и ще вали, се обличате топло и носите чадър. Със съзнанието, че в днешния ден много хора са склонни да изпадат в мрачно настроение, трябва да помислим какво можем да направим за личното си и всеобщо добруване", съветва Къзънс.

Утре пък очаквайте нашите съвети как да се издигате стремглаво в кариерата през новата година и как да ходите на работа с любов. Днес е позволено да се чувстваме още малко отпускарски!

55 11
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 04.01.2012|14:48
Стига с тази депресия, надухте главите на хората. Който не е страдал от такава като е прочел 5-6 подобни статии и той ще каже че е депресиран. Я малко по-ведро, нова година, нов късмет.
6
Не е посочен 04.01.2012|14:40
Депресията има много форми и не всички са еквивалентни на "тежко емоционално заболяване", както ти пишеш. Има краткотрайна и дълготрайна депресия. Тази след празници е към първата категория. Разбира се за всеки човек е индивидуално. Аз само приканвам хората да гледат малко по-положително на нещата, а и това, че е настъпил 3 януари не е такава болка за умиране.
5
Не е посочен 04.01.2012|10:10
Ivanka Lalova, не знам от къде е ясно, че депресията ме тресе, обаче ти май страдаш от раздвоение на личността с безумните коментари, които пишеш. За първи път чувам, че депресията е въпрос на НАГЛАСА. В световния регистър е определена като тежко емоционално заболяване.
4
Не е посочен 04.01.2012|09:04
Psycho Chic, само по-спокойно. Ясно че депресията те тресе, но не нужно да приемаш всичко толкова навътре. Нека започнем 2012 с повече оптимизъм и позитивна нагласа. :)
3
Не е посочен 03.01.2012|15:38
Учените са определени деня като такъв в световен план. Чисто индивидуалните усещания затова са ИНДИВИДУАЛНИ :) И навсякъде по света отбелязаха новата година с фойерверки, дори Гърция, както отбелязаха медиите :) Така че говорим за ОБЩИЯ случай, който кара хората да се чувстват така
2
Не е посочен 03.01.2012|15:28
Има и голяма част от хората, за които връщането на работното място е повод за празник. Не всички са прекарали празничните днив шуман и весела компания. Мнозина нямаха финансовата възможност да отидат на вила, хижа или гости извън града. А и депресията е въпрос на лична нагласа.
1
Не е посочен 03.01.2012|15:10
За рождениците не важи :)))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay