Защо не ви наемат?

Има 3 причини, които могат да се окажат вечната пречка

Защо не ви наемат?

В живота на повечето (да не кажем всички) хора винаги идва един неизбежен момент - кандидатстване за работа. При някои "процедурата" минава чудесно и не се сблъскват с безкрайно "ровене" в обяви и неуспешни интервюта. Други обаче, преминават точно през тези трудности, които не винаги завършват с успех.

Имате прилично CV, убедени сте, че нямате комуникативни проблеми и дори харесвате външния си вид. Уж всичко е супер, а вече месеци наред не можете да си намерите работа. Беседвате с различни компании, разширявате зоната на търсене, но усилията ви продължават да се увенчават с неуспех. Forbes ни разкрива вероятните причини за това.

1. Твърде спокойни сте

Принципно, в това качество няма нищо отрицателно. Но, когато проявявате прекалено много от него, е възможно да си създадете затруднения в работата. Или в намирането на такава.

Идеята тук е, че непукизмът може да ви изиграе лоша шега. Ако около вас се случват неща, които ви дразнят, но не прекалено, за да им обръщате внимание, значи не сте на прав път в кариерното си развитие. Вярно, игнорирането е много по-лесно, но не е решение на проблемите.

2. Прилагате само едно умение

Без значение в каква сфера е професията ви, тя също, като всяка друга, крие свои трикове. Хубаво е, че сте открили ваш такъв, но непрекъснатото му прилагане ограничава личностното ви израстване.

Кариерата ви не бива да спира, тя трябва да се развива. Затова не вървете само по добре познатия път, а имайте смелост да се отклоните. Наборът от умения е средството, което ще спаси работата ви. Самоусъвършенствайте се, за да се усъвършенства и компанията.

3. Не можете да се преборите със себе си

Един ден имате работа. На другия не. Започвате да се депресирате и да търсите причините за това. Обвинявате икономиката, държавата и депутатите. Сигурни ли сте обаче, че не сте вие тези, които сами се уволняват? Добре помислете къде може да се крие проблемът, без да бързате да търсите вината в другите. Поговорете с бивши колеги и се опитайте, за в бъдеще, да не допускате грешките, които вероятно ще ви посочат.

18 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay