Кой казва кое е важно и кое не? Вие и никой друг!

Висшият житейски пилотаж изисква: Концентрация!

Кой казва кое е важно и кое не? Вие и никой друг!

"Една причина, поради която малко от нас са постигнали нещо, което наистина искат е, че никога не насочваме фокуса си; никога не концентрираме силата си. Повече хора объркват пътя си в живота като никога не решават да овладеят перфектно нещо конкретно." Тони Робинс

 

Често забравяме целенасочено да фокусираме силата си, за да постигнем нещо, което истински желаем.

 

За да бъдете страхотни в нещо, трябва да положите усилия. Всъщност, трябва да положите много усилия. Не трябва да се разсейвате от бляскави вещи или да се отбивате от пътя. Искате да спестите пари за нова кола? Това трябва да става регулярно, а ако вместо това от време на време решавате да се поглезите с чифт много красиви и скъпи обувки или чанта от естествена кожа в любимия ви цвят, може и никога да не постигнете целта си. Невъзможна ли е мечтата ви? Не. Има ли много важни неща в живота? Да. Но кой взема решението дали да се разсейвате или де се концентрирате върху най-важния си приоритет? Вие и никой друг.

В крайна сметка в денонощието има само 24 часа и всеки от нас трябва сам да постига целите си. Истината е, че не можем да имаме всичко или поне не всичко наведнъж. Така че защо вместо да се опитвате да постигнете всичко, не се фокусирате върху топ три приоритети се. Би било добре ако успеете да елиминирате от списъка си нещата, без които можете да живеете и фокусирате повече енергия в една посока. Това е невероятна сила.

Мислете по този начин: ако колата ви попадне в дупка и трябва да бъде извадена е безсмислено да бъде дърпана в две различни посоки едновременно, защото няма да помръдне. Същото е и в живота ви. За да успеете да постигнете мечтите си, не бива да разпилявате силите и енергията си в прекалено много различни посоки. Не случайно Тони Робинс е казал, че повечето хора дори нямат представа какъв огромен капацитет притежават и колко много могат да постигнат ако фокусират всичките си ресурси върху достигането на съвършенство в една определена област.

Фокусът, нужен за постигането на големите цели в живота също трябва да се има предвид, когато се заемате с нещо сравнително по-лесно и малко. Ако например искате да си създадете идеалният набор от дрехи, които да пасват на тялото и стила ви на живот, също трябва да положите определени усилия. Щом разберете в какво изглеждате най-добре и какво да избягвате на всяка цена, независимо от съветите в списанията, ще можете да изглеждате перфектно и да се чувствате уверена в себе си. А някога улавяли ли сте се да правите две или три неща едновременно и в крайна сметка нищо да не е свършено както трябва? Ако се концентрирате само върху едно нещо със сигурност ще сте много по-доволна от резултата и няма да се налага да го правите наново.

Остава само да вземете решение върху какво да фокусирате силата си. Какво искате да постигнете в следващите шест месеца, година или дори десет години и от какво можете да се откажете, за да имате повече енергия за важните неща?

Ако сте концентрирана, наистина концентрирана ще постигнете велики неща.

"Концентрирайте всичките си мисли върху настоящата си работа. Слънчевите лъчи не горят, докато не бъдат фокусирани." -Александър Грахам Бел

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay