Не подценявайте възможностите си

Вие сте основната конкуренция

Не подценявайте възможностите си

Независимо в каква сфера на работа сте ангажирани, със сигурност целите някакво развитие. Кариерата е условно понятие, що се отнася до огромното разнообразие от фирми, компании, йерархията в тях и задълженията на персонала. Все пак има към какво да се стремите, но първо трябва да поработите здраво. Най-вече върху себе си.

 

Бъдете наясно, че сте точно толкова конкурентноспособни, колкото останалите на тази длъжност. Не си мислете, че хората във вашата сфера са по-добри – те виждат във ваше лице огромна заплаха. Остава само да оправдаете очакванията им.

 

Наистина е от изключително значение как се възприемате. Вашето самочувствие ще убеди и околните, че разбирате от работата си и сте на точното място. Дори заслужавате повишение.

 

Дефинирайте нещата, които правите по-добре от колегите си. Може би сте по-организирани, или пък изпипвате всичко до последния детайл? Вашето предимство ви отличава от десетките, заети в тази сфера.

 

Опитайте да уловите начина, по който околните ви възприемат. Те със сигурност имат някакво усещане спрямо вас, и като личност, и като професионалист. Мнението на другите хора е важно за вашето самоусъвършенстване. Ако си осигурите подкрепата на вашите клиенти и колеги, ще бъдете една крачка по-близо до успеха.

 

Предизвикателствата също не трябва да ви плашат – посрещайте ги спокойно, защото те ще ви помогнат да преодолеете и най-големите си слабости.

 

И не забравяйте да надграждате собствените си умения! Ако се ангажирате да подобрявате систематично професионалните си качества, ще стигнете далеч.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay