Тайната на успеха: не приемайте нищо на сериозно!

Любов към модата тече във вените й

С кърваво червените си устни и бледо русата си коса, Гуен Стефани, която винаги е била разпознавана като модна икона, призна пред CNN, че не приема на сериозно модата. За нея тя не е "нещо задълбочено, а начин, по който да изразиш себе си, своята индивидуалност и своето настроение".

 

Като вокал на успешната група "No Doubt” и като соло певица, Стефани е продала над 30 милиона копия от албумите си по света. Но влиянието ѝ се простира много извън музиката. Нейното вродено чувство за стил и невероятната ѝ способност да създава тенденции се оказаха ключът за създаването на един от най-успешните лейбъли на знаменитости – LAMB.

 

От 2004г. Стефани създава известната линия дрехи под марката LAMB (Love Angel Music Baby), като не само сама проектира колекциите си, но и редовно облича творенията си.

 

"Според мен линията действително е за мен. Исках да направя дрехи, които искам да нося – това е малко егоистично."

 

Егоистично или не, успехът на LAMB е факт.

 

"Никога няма да бъда Вивиан Уестууд или Джон Галиано. Опитвам се да правя дрехи, които да нося всеки ден – това е LAMB.”

 

Тя признава, че няма "техническа квалификация", но любовта ѝ към модата тече в кръвта ѝ.

 

"Винаги съм обичала да се обличам и да играя с гримовете. Майка ми и майката на майка ми и нейната майка са правили дрехи. Всяка събота ходехме до TJY, малък мазагин за платове, и подбирахме десени и изработвахме дрехите си."

 

Когато сформира "No Doubt” със своите приятели, 17-годишната Гуен прекарва времето в училище в мисли около тоалетите им за представления и концерти и обикаляла из магазините за платове и търсела уникати. Не е знаела как да шие и за това разчитала на силикона, лепилото и велкрото.

"Мисля, че всичко започна от музиката – просто се опитвах да направя забавни облекла за сцената".

 

И до ден днешен музиката е главната движеща сила за Гуен при създаването на колекции.

 

"Музиката е огънят. Всеки сезон започвам (колекция) от същото вдъхновение, винаги от музиката."

 

Дори след седем години Стефани продължава да прави хитове и да създава невероятни модни творения. Тайната на успеха ѝ е може би именно факта, че не приема нищо толкова сериозно.

 

"Мисля, че всеки има стил – стилът изцяло отговаря на личността. Не знам дали е добре или не, но мисля, че модата не е толкова дълбока и сериозна. Това са само дрехи, само забавление.", завършва певицата.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay