Свещеният заплатен ден

Все пак има някаква връзка между парите и щастието

Свещеният заплатен ден

Този път няма да говорим за това как се пише CV, какво да правим, ако сме на пазара на труда, или как да се справим с дразнещите колеги.

Ще оставим настрани напрежението на работното място, тревогите в ежедневието и ще си поговорим за ОНОВА чувство в началото на месеца, когато банковата сметка е с една идея по-пълна. Без оглед на това колко е възнаграждението, без мисли за сметките, които трябва да се платят и задълженията, които тежат като воденични камъни. Просто чистото чувство, че сега можеш да си купиш, каквото искаш. Не става дума за кола, апартамент или почивка на Бали (честито на получаващите подобна заплата!), а за малката радост спонтанно да изтичаш в магазина и да си купиш шоколад.
Защото можеш. Взел си заплата, светът е твой!

Празникът, наречен "Заплатен ден", прави всички някак по-усмихнати и буквално греещи. Изпълнени с усещането, че няма невъзможни неща. Феномен, който е истинско удоволствие да наблюдаваш. Многото пари не правят хората щастливи, категорични са резултатите от редица психологически изследвания. Но без средства и условия за воденето на нормално съществуване, трудно можем да бъдем щастливи. 

Угрижени в ежедневието, потънали в сивите си мисли, които стават май все по-сиви със смутните времена на икономическа несигурност, често забравяме да се радваме на малките моменти. А един от тях е и когато държим фиша в ръце!

Заслужава си и да се порадваме на това, че сме взели заплата. Да отидем в магазина и да си купим шоколада или чифта обувки, които са ни гледали от витрината цял месец! Просто да се насладим на усещането, защото като всички хубави неща, то също трае кратко. След това пак работа, грижи и нерви. До следващия Заплатен ден.

17 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



2
Не е посочен 04.11.2011|22:40
Значи сте взели пачка днес :D
1
Не е посочен 04.11.2011|19:19
Да, парите не купуват здраве и обич, но тяхната липса прави хората нещастни и неспокойни. Тревогата от безпаричието понякога води до фатален край. В днешния свят всичко се измерва в пари, в частност, дори и любовта. Водени от материалният интерес често избираме работа, която не ни е по сърце, но е високоплатена. Без да се замислим поканваме стреса в живота си само и само да имаме пари да си купуваме красиви вещи.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay