Тайра Бенкс - връзката между мода, литература и бизнес

Красива и успяла

Чудили ли сте се кое е общото между модния подиум, фантастичните романи и университетските бизнес-специалности? Дали "красив ум" е възможно понятие? Тайра Бенкс слага край на размислите. Бившият ангел на Victoria's secret разчупва стереотипите и доказва, че няма невъзможни неща. Един от най-успешните супермодели от близкото минало съчетава на пръв поглед несъвместимите мода, бизнес и литература. И май и се получава.

 

Тайра Бенкс се е снимала в повечето от най-авторитетните списания, в множество реклами и кампании. Зеленооката красавица е носител на престижната награда Michael Award за Супер модел на годината. Заради бизнес нюха си пък, както и ролята си на образец за жените по целия свят, списание "ОК!" я провъзгласява за Жена на годината.

 

И въпреки бляскавата си кариера, Тайра Бенкс слиза от модния подиум. Днес тя е продуцент и жури на собственото си предаване - "America's next top model" ("Следващият топ модел на Америка"). До момента шоуто има зад гърба си 17 сезона - всеки следващ по-успешен от предходния.

 

Интерес, обаче, буди едно от последните занимания на супермодела. Тя е открила връзката между литература и мода и стремглаво се е насочила към покоряването на творчески върхове.

 

Тайра Бенкс е сключила договор с издателство "Делакорт прес" за написване на трилогия. Книгите са фентъзи и ще се разказва за момиче, което учи в елитното училище за супермодели "Интоксибелас" и бленува да бъде най-добрата.

 

"Шоколадовата" грация споделя, че много от образите са базирани на модели от реалния свят. Тя е категорична, че ще пише и за опасностите, които дебнат младите момичета, пожелали да влязат в изкушаващия, но заплашителен свят на модата. Първата част от поредицата, "Земята на моделите", се очаква това лято да излезе от печат.

 

Но Тайра не спира дотук. Тя е ярък пример, че за нови знания никога не е късно - дори да си богат, известен и 38-годишен. Вече повече от година супермоделът посещава бизнес програма за обучение към Харвардския университет. Там тя ще получи допълнителна квалификация по бизнес отношения.

 

Звездата разказва, че когато е напуснала колежа за да преследва кариерата на модел, е взела едно от най-трудните решения в целия си живот. Сега "шоколадовият" ангел е на път да притежава и двете.

 

Тайра Бенкс е красива и успяла. Но преди всичко е жена. Като всички други, като нас. Дори и мъничко да ѝ завиждаме понякога, опитваме се по-скоро да се съсредоточим върху положителните емоции и ползите, които нейният пример може да ни даде. Оттук нататък всяка една жена може да даде най-доброто от себе се. За себе си.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 18.07.2011|09:16
Тайра Банкс е много красива, изискана и умна, качества, които много малко модели притежават. Много харесвам предаването ѝ "America's next top model" и с удоволствие го гледам. За нея една жена за да е модел, тя не трябва задължително да е 50 килограма, както е например у нас. В нейното шоу присъстват и доста пищни девойки, които се справят и изглеждат не по-зле от останалите. Тайра е успешна жена, постигнала всичко с много труд. Пожелавам ѝ все по-големи успехи! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay