Там някъде е твоето по-добро Аз

Опра знае най-добре

Там някъде е твоето по-добро Аз

Малко неща не са казани за нея. Повечето ги знаем – жива икона на американския развлекателен бизнес, абсолютен прецедент в телевизонната история, която без нейното вечерно шоу нямаше да бъде такава, каквато я познаваме днес. Опра Уинфри е най-обичаната водеща, сред най-успешните и богати жени в света, постигнала всичко сама. Родена и израстнала в бедно градче и стигнала до титлата "най-влиятелната жена на Планетата" също сама. Как става това и кои са нейните златни правила за успех?

 

Целта. "Когато погледна в бъдещето, то е толкова ярко, че чак изгаря очите ми”, казва Опра. А ние добавяме – ако всичко, което искате за себе си е много ясно, виждате бъдещето си в конкретни цветове и имате представа каква искате – значи сте на прав път. Обратното също важи – сивото не е любимият цвят на успеха. Колкото по-мъгливо, толкова по-лошо. Дайте си ясна преценка за нещата, които обичате и за тези, които бихте се радвали да се превърнат във ваша професия.

 

Колко силно го искаш? Ако сте разбрали какво искате – поискайте го истински. Страстта е енергия. Най-правилният начин да боравите с нея е да я включите в борбата с неприятностите и да повярвате, че наистина можете. Страстта идва само тогава, когато обичате и искате. Те я горивото на успеха и с желание ще направите и незъвможното.

 

Нагласата. "Позитивизмът не е глупост, измислена от психолозите..." Ако обръщате внимание на това, което нямате, все по-трудно ще се радвате и на малкото, което имате. И то никога няма да стане повече. Лесно е – просто бъдете позитивни и вярвайте в успеха си, не подминавайте нито една малка победа, а я празнувайте подобаващо. Опра е уверена, че ако давате добро, ще получавате също добро. Ние също сме убедени в този неписан житейски закон.

 

Промяната. "Не можем да получим това, от което се нуждаем ако останем такива каквито сме”. Ако искате повече, трябва да дадете повече. В тази връзка желанието за промяна и път напред е задължително. Няма защо да се страхувате да приемете нови разбирания за нещата и да поискате да опитате нови начини да успеете. Ако вие не се променяте, няма как да очаквате животът ви да се промени просто така. Не е логично да стоите на едно място, а да искате всъщност да бъдете на по-добро такова. Променете нещата, които знаете, че ви спъват, дайте си време да осъвършенствате своите нови умения и продължете напред без страх. Там някъде ви чака вашето по-добро Аз.

 

Провалът. "Единствените хора, които никога не падат, са тези, които се страхуват да се катерят..." Много малко са тези, които са прегръщали успеха от първия път. Няма смях без сълзи. За това не се страхувайте да се провалите. Ако това се случи – опитайте пак. Следващият път ще го направите по-добре. А следващия – почти съвършено. Уинфри е убедена, че високата позиция идва само след търпеливо следване на собствените си грешки и старателното им поправяне. До самия успех!

 

Потенциалът. "Целият смисъл на това да бъдеш жив е да се развиеш до завършената личност, която ти е отредено да бъдеш”. Много малко от хората използват максимално своя потенциал, просто защото не вярват, че под видимото за просто око има и още. А винаги има. Повярвайте в таланта си, предизвикайте себе си, заслужете успеха. Целта на живота е да ви накара да опознаете себе си и оптимално да използвате всичко, което природата ви е дала.

 

Вие сте Светът. "Това което Бог е отредил за теб, далеч надхвърля всичко, което можеш да си представиш”. Ако се избавите от излишната си скромност и осъзнаете, че имате само себе си, само един живот и само един опит да сте щастливи и успешни – ще сте направили нещо изключително важно. Много хора живят под техните възможностите, защото смятат, че не заслулжават добър живот, който въщност могат да имат. Опра казва: "Вие сте предназначени да имате най-доброто и да станете най-доброто. Най-доброто беше създадено за вас, защото ако не за вас, за кого тогава?"

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay