Уволнена от работа заради външния си вид?!

Скандална причина с елемент на обида

Уволнена от работа заради външния си вид?!

Неведнъж сме говорили по темата защо обещанията за перфектна форма са абсолютно ненужни! Първо, под определението "перфектен” всеки човек намира различни пропорции, но всеобщото схващане по света е, че то побира идеалните мерки 90-60-90. Или поне такива с малки разлики в споменатите числа.

Красотата не бива да бъде поставяна в рамка! Защото няма значение каква е височината на една жена, колко килограма отбелязва кантарът, нито пък колко дълги и стегнати са краката ѝ, стига тя да се чувства удобно в тялото си. За щастие, все повече модни и рекламни компании започват да разбират това и да промотират здравословния начин на живот, който не включва гладуване и всевъзможни диети.

Фирмата, в която работи Шерин Мари Зараби - Danity Hooligan, определено не влиза в положителния списък. Момичето от Оклахома доскоро се труди в модна компания, за която очевидно разнообразието от модели с различни мерки за рекламирането предлаганите артикули е тема табу. Ето защо младата дама вече не е част от професионалното семейство на марката.

Проблемът е там, че Шерин публикува снимки в профила на компанията в Instagram, на които рекламира дрехи на фирмата, за която работи. Дотук нищо нередно. След като нейната шефка вижда въпросните кадри обаче, тя изпраща до служителката предупредителен имейл, в който я известява, че дрехите на бранда се рекламират само от стандартни модели, които носят "малък” размер дрехи. Шерин е помолена да изтрие своите снимки, защото не отговарят на критерия.

Уволнена от работа заради външния си вид?!

Въпреки че е помолена да "не приема въпроса лично”, Шерин напуска работа. "Чувствам се наистина удобно в тялото си и начина, по който изглеждам. Напоследък бях атакувана и дискриминирана от шефката си. Не искам да представлявам или да подкрепям бизнес, който има толкова архаични вярвания и ценности. Именно той е причината съвременните момичета да имат съмнения и проблеми с начина, по който изглеждат”, пише Шерин в профила си във Facebook.

Уволнена от работа заради външния си вид?!

След като момичето споделя случката с медии, тя получава извинение от вече бившата си шефка. Но това няма да върне Шерин на работа, още повече, че преди извинението началникът на г-ца Зараби я нарича "умствено нездрава”.

Уволнена от работа заради външния си вид?!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

14 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay