Шопинг терапия: За какво да НЕ харчите парите си?

Има някои стоки, в които просто не си заслужава да инвестирате големи суми

Шопинг терапия: За какво да НЕ харчите парите си?

Шопинг терапията е един от най-ефективните начини да се почувстваме по-добре на мига. Дори да сте се отправили на шеметна ободряваща обиколка по магазините обаче, има някои скъпи стоки, които е по-добре да не купувате вследствие на импулсивно решение.

Ако хвърлите цяло състояние, за да ги притежавате, много скоро еуфорията от осъществената покупка ще бъде изместена от разкаянието. Независимо от това, че сте отишли на шопинг, само за да повишите настроението си, а не защото имате нужда от нещо, пак е възможно да харчите разумно своите пари.

Всички изброени продукти имат своите по-евтини алтернативи, които не им отстъпват по качество, така че бихте могли да разпределите бюджета си по-мъдро. И така, за какво не си струва да плащате много?

Спирала за мигли
Рекламите на ултраскъпите спирали за мигли ви обещават драматичен поглед и милиони обожатели. Ала в случая давате парите си не толкова за продукт с иновативна формула, колкото за артикул на определен бранд. А както знаем, марката е в състояние да вдигне цената петорно.

Разбира се, че не всички спирали са еднакви. Но със сигурност може да намерите продукт от среден клас, който също толкова добре да разделя, уплътнява и удължава миглите ви. А и в края на деня, гарантираме ви, бихте изглеждали по един и същи начин. Никой не би бил в състояние да предположи дали спиралата ви струва 15, или 115 лева.

Крем за лице
Тук е важно да направим едно уточнение – добре е да инвестирате в качествената козметика за лице, тъй като тя наистина би могла да забави процесите на стареене, които при жените се отключват след 25-годишна възраст. Ала ":качествена” не означава задължително "скъпа”.

Специалните съставки, които наистина действат, повишават стойността на продуктите. Имайте предвид обаче, че цените на дадени кремове биха могли да бъдат резултат от рекламна стратегия за привличане на платежоспособни клиенти, отколкото гаранция за наличие на ценни вещества в съдържанието.

Маникюр и педикюр
Замислете се – колко често посещавате своята маникюристка? Може би ходите при нея веднъж на 2-3 седмици. Сега сметнете какъв разход е това годишно. Заболя ви сърцето, нали?

Съвсем спокойно бихте могли да й се доверявате за специални поводи. Но нашата препоръка е да се лакирате у дома – не е толкова страшно! Дори да смятате, че не сте особено сръчни, има някои наистина лесни техники, с които ще постигнете чудеса.

Шопинг терапия: За какво да НЕ харчите парите си?

Дизайнерски чанти
Сигурни сме, че притежавате поне няколко дамски чанти с различна форма, големина и цвят. Вероятно постоянно ги сменяте, така че да отговарят на тоалета ви, както и на моментното ви настроение. Тогава какво ви кара да мислите, че бихте носили по-често от всички останали една дизайнерска чанта за хиляди левове?

Подобна инвестиция не е рентабилна, освен ако не сте пристрастени към луксозните брандове. В случай че предпочитате добрите оферти и умното харчене на пари, със сумата, отделена за суперскъпа чанта, бихте могли да подмените целия си гардероб!

Чисто нови джаджи
Хора всякакви – има и такива, които не могат да спят спокойно, ако на нощното шкафче до тях не се излежава най-модерната технологична измишльотина. В постоянното преследване на новите джаджи обаче няма абсолютно никакъв смисъл – след месец вече са излезли още три смартфона, таблета или лаптопа, които са по-мощни, по-умни и по-нови от вашия. За който вероятно се дали един куп пари.

Вместо да се стремите на всяка цена да бъдете в крак с технологиите, инвестирайте парите си в устройства, които са доказано функционални и работят без грешка. Така ще спестите и пари, и постоянни главоболия от грешките на най-новите, но некачествени джаджи.

За още полезни съвети станете част от Jenite.bg във Facebook!

15 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 27.06.2014|17:24
Определено доста добри и практични съвети как да спестим известни суми.
10
Не е посочен 26.06.2014|17:20
аз имам само една чанта и май е време да я сменя с нива защото гледам че е поовехтяла
9
Не е посочен 26.06.2014|15:54
Пазарът е залят с какви ли не продукти, изборът е огромен, но всичко е въпрос на лични предпочитания - проби и грешки.
8
Не е посочен 25.06.2014|11:54
Трябва да харчим разумно разбира се
7
Не е посочен 24.06.2014|15:54
Много интересна тема .
6
Не е посочен 24.06.2014|14:04
Хубаво е да ес научим да си правим някакв асметка.
5
Не е посочен 23.06.2014|14:44
не харча пари за подобни неща ;)
4
Не е посочен 23.06.2014|14:04
трябва да се мисли много за какво си харчи човек парите!
3
Не е посочен 23.06.2014|11:58
много съм свидлива към парите за себе си, но за детето ми нещата са далеч по-различни :Р
2
Не е посочен 20.06.2014|16:21
Хубаво е човек преди да купи нещо да помисли дали наистина има нужда от него.
1
Не е посочен 20.06.2014|14:12
Добра статия, не си струва да харчим пари за глупости :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay