Щастието на работното място води до щастие в брака

Щастливи на работа – усмихнати у дома

Щастието на работното място води до щастие в брака

Има много причини, поради които хубавата работи ни прави щастливи. Но знаехте ли, че удовлетвореността от работата също прави и брака ви по-щастлив?

 

Мащабен проект, който е проследил и наблюдавал стотици женени двойки за около четвърт век, стига до различни заключения относно това какво прави един брак щастлив и успешен, здрав и дълготраен, и какво би могло да го разруши.

 

Докато други проучвания се концентрират върху факта, че неудовлетвореността в работата води до нещастие и неразбирателство у дома, това ново откритие има за цел да се фокусира върху положителната рефлексия от добрата работа и това как тя влияе на взаимоотношенията с половинката ви.

 

Нека за момент погледнем негативната страна. Ако сте нещастни на работа, обикновено сте намръщени и вкъщи. Колко пъти ни се е случвало да се приберем у дома след кофти ден на работа и да си изкараме негативната енергия върху половинката? Всички сме го правили.

 

Какво ще стане тогава, ако от средно 250 работни дни в годината ние почти всеки един от тях се чувстваме зле, разочаровани, изнервени и недоволни от работата си? Тогава дали бракът ни ще просъществува дълго?

 

От друга страна има логика в това, че ако сме щастливи на работа, ще сме щастливи и вкъщи. Тъй като, както вече споменахме, прочуването относно отражението на работата върху връзките е много мащабно, ние решихме да "преведем" научните открития в няколко приложими на практика съвети, чрез които да подобрим служебния и личния си живот. 

 

Търсете подкрепа от половинката си

Ако имате проблем в работата, потърсете съвет от съпруга/приятеля си. Проучването сочи, че "нуждата от подкрепа" е една от основните потребности на всеки човек, който е в сериозна връзка. Търсенето на решение заедно заздравява връзката помежду ви и усилва усещането за "ние сме заедно и заедно ще се справим".

Освен това, тъй като половинката ви ви познава така добре, тя или той е много възможно да предложат неочаквано добри и интересни предложения за това как да се държите на работа и как да подобрите и решите проблема.

 

Практикувайте антистрес терапии

Редица проучвания са документирали връзка между стреса от работната атмосфера и лошото здравословно състояние. Двете ситуации в офиса, които най-често генерират стрес са: да се чувствате незабелязани и нечути, и негативни междуличностни отношения с някои колега.
Намерете начин да изразите нуждата си и да ви чуят. Поискайте помощ от когото е необходимо и овладейте конфликтите с колегите. Доброто здраве в комбинация с много енергия и оптимистична нагласа може да са много секси, което означава да сте секси за партньора си. А какво по-хубаво от това?

 

Споделяйте служебния си живот

Най-щастливите бракове са между хора, които споделят всеки детайл от служебния си живот с половинката си, дори скучните подробности. В крайна сметка, когато служебният ви живот се преплете с личния, това е предпоставка за чувство на удовлетвореност от баланса, който сами си създаваме – между работата и личните си връзки.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay