"Здрач" главен претендент за "Малинка"

"Здрач" с 9 номинации за "Малинка"

"Здрач" главен претендент за "Малинка"

Вампири и върколаци поведоха групата на "Златните малинки", наградите-пародия на "Оскар"-ите, които се дават за най-лош филм на годината, съобщи АП. 

 

Хитовата свръхестествена приказка "Здрач: Затъмнение" и фантастичният екшън "Последният повелител на въздуха" обраха повечето номинации, като всеки от филмите взе по девет номинации, включително за най-лош филм.

 

В същата категория са номинирани и комедията "Отстреляй бившата" с Дженифър Анистън, "Сексът и градът 2" с Сара Джесика Паркър и пародията на "Здрач" - "Vampires Suck”. 

 

Звездата от "Здрач" Кристен Стюарт получи номинация за най-лоша актриса за ролята си на тинейджърка, хваната в любовен триъгълник, включващ вампирския й приятел (Робърт Патинсън) и приятеля й върколак (Тейлър Лотнър). Самите Патинсън и Лотнър пък бяха номинирани за най-лоши актьори.

 

Режисьорът на "Последният повелител на въздуха" М. Найт Шаямалан получи номинации за най-лош режисьор и сценарий.

 

Три носителки на "Оскар" са сред номинираните за най-лоша поддържаща женска роля - Шер за песента и танца й в "Бурлеска", Лайза Минели за "Сексът и градът 2" и Барбра Стрейзънд за продължението на комедията "Запознай се с малките".

 

Номинациите за "Златните малинки" се обявяват по традиция ден преди номинациите за "Оскар". Победителите при наградите, които никой не иска, се избират от около 600 гласуващи, и ще бъдат обявени на 26 февруари, в нощта преди "Оскар"-ите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay