10 романтични и забавни сватбени филма, които всяка жена трябва да гледа!

Сватбените вълнения са вдъхновили не един или два режисьора

10 романтични и забавни сватбени филма, които всяка жена трябва да гледа!

Сватбата е един много специален ден в живота на всеки човек, който е решил да предприеме важната крачка "встъпване в брак". Но всички знаем много добре, че сватбите не са само романтика, вълшебство и рози.

Сватбите са едно истинско приключение, което може да се превърне в приказка или в кошмар, с трагикомични елементи. Холивуд знае много добре потенциала, който носи едно такова събитие, и се е постарал да ни представи всички възможни сценарии, по които може да се развие едн сватба.

Представяме ви 10 сватбени филма, които трябва да гледате задължително поне веднъж в живота си. Те ще ви заредят с положителни емоции, ще ви дадат нужната доза романтика, а защо не и смях до сълзи!

"Мама мия" (Mamma Mia!) - 2008
Романтичният мюзикъл е събрал в себе си цяла плеяда от звезди - Мерил Стрийп, Пиърс Броснан, Колин Фърт и Аманда Сейфрид. Ще се забавлявате с перипетиите на героите под звуците на парчетата на ABBA, а невероятната гледка на гръцките острови ще ви заплени. Любов, сватба и малко мистерия - какво повече му трябва на човек!

"Моята голяма луда гръцка сватба" (My Big Fat Greek Wedding) - 2002
Класическа комедия, в която всичко, което може да се обърка в една сватба, се обърква. Ще се посмеете добре на щурите роднини на главните герои, а може и да припознаете някои от своите собствени близки в образите от филма. Вкусна храна, голяма лудница и много комични ситуации - това е една истинска сватба!

"Шаферки" (Bridesmades) - 2011
Комедия, която ще ви накара да се превивате от смях! Задължително я гледайте с най-добрите си приятелки. Филмът разказва историята на една жена, която иска да бъде възможно най-добрата шаферка за своята приятелка, и превръща моминското ѝ парти в едно незабравимо приключение!

"Четири сватби и едно погребение" ( Fоur Weddings and a Funeral)  - 1994
Това е класиката, която изстреля Хю Грант и Анди Макдауъл на върха на славата през 90-те години. Филмът две номинации за "Оскар" и е включен в класацията за най-добрите филми на всички времена. Разказва историята на компания от близки приятели във възрастта на преход от безгрижния младежки живот, изпълнен с непрестанни партита и връзки, към улегнало семейно битие. Поредицата от сватби, които те ще посетят, и които ги по различен начин, се превръщат в низ от размисли относно любовта, ревността, верността и раздялата.

"Бащата на булката" (Father of the Bride) - 1991
Филмът, който показа, че и бащата на булката има специално място в големия ден и има своите вълнения и притеснения. Забавна история за това как се чувства един татко, когато малката му пораснала принцеса напуска семейното гнездо. Изключителният Стив Мартин се справя страхотно с ролята на нервния баща и с всичките сватбени планове, гости, ледени скулптури и… лебеди!

"Булчински войни" (Bride Wars) - 2009
Забавен и романтичен филм, в който две най-добри приятелки, в ролите Кейт Хъдсън и Ан Хатауей, се хващата за косите (в преносния и в буквалния смисъл), защото се оказва, че сватбите им са в един и същи ден. Следват безброй комични ситуации, погодени номера и поуки за истинското приятелство.

"27 рокли" (27 Dresses) - 2008
В този филм героинята на Катрин Хейгъл е била шаферка цели 27 пъти, но самата тя никога не е била булка, а това е една от най-големите ѝ мечти. Но мечтата ѝ рухва с гръм и трясък, когато се оказва, че мъжът, в който е влюбена, ще се жени. Романтичната комедия разказва историята за неочакваните обрати и истинската любов!

"Предложението" (The Proposal) - 2009
Романтична комедия със Сандра Бълок и очарователния Райън Рейнолдс - какво повече може да иска човек? Добавете още шепа комични ситуации, любовни искри, запознанство със семейството и една тайна договорка. Получавате филм, на който наистина ще се насладите!

"Свекървище" (Monster in Law) - 2005
В тази романтична комедия главната роля е поверена на страхотната Дженифър Лопес. Героинята ѝ среща голямата любов съвсем случайно, но трябва да се бори много, за да я задържи. Голямата пречка между нея и мъжа на мечтите ѝ се оказва не кой да е, а майката на въпросния господин, която е готова на всичко, за да ги раздели.

"Тежка сватба" (The Big Wedding) - 2013
Започнахме с Аманда Сейфрид и завършваме с нея и още един сватбен филм, в който участва. В него отново има семейна драма и предстояща сватба, която опъва нервите на всички до краен предел. В лентата можем да видим още имена като Робърт де Ниро, Даян Кийтън и Катрин Хейгъл.


Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

5 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay