Вечна и красива, въплъщение на екранната мечта

Вечна и красива, въплъщение на екранната мечта

"Тя е модел на съвършенство и вечна елегантност - въплъщение на екранната мечта, която Фестивалът в Кан иска да запази". Тя е Фей Дънауей, а снимката й краси тазгодишния постер на фестивала в Кан, който ще се проведе от 11 до 22 май на Лазурния бряг.

Кадърът на актрисата е от култовия филм "Puzzle of a Downfall Child" от 1970 г., а изборът е повече от неслучаен - на фестивала предстои да бъде показана нова версия на лентата.

Автор на снимката е легендарният режисьор Джери Шацбърг, който гостува у нас за 8-мото издание на София Филм Фест и беше член на почетното жури. Той е и сред ключовите имена в американското независимо кино от 60-те и 70-те години, а в бранша навлиза като моден фотограф, снимал легенди като Боб Дилън, Милош Форман, Джими Хендрикс, Калудия Кардинале.

Римейкът на "Puzzle of a Downfall Child" е творение на Universal Pictures и предстои да бъде разпространен във Франция.

На фестивала в Кан и специално за премиерата на филма се очакват Фей Дънауей и Джери Шацбърг. Други скъпи гости на бляскавото кино събитие ще бъдат Робърт де Ниро, който тази година е председател на журито, и неподражаемият Уди Алън.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay