Житейските уроци, на които ни научи "приятелката" Рейчъл Грийн

Ето защо героинята на Дженифър Анистън трябва да ви бъде любимка!

Житейските уроци, на които ни научи "приятелката" Рейчъл Грийн

Често се уповаваме на уроците, които научихме от любимата Кари Брадшоу, но не бива да забравяме един друг телевизионен персонаж, който дойде няколко години преди нея и завладя сърцата ни - сладката Рейчъл Грийн, изиграна от страхотната Дженифър Анистън.

Годината е 2015, но това не ни пречи все още да обожаваме "Приятели” и да се смеем и плачем заедно с неразделната банда. От началото на сериала минаха 20 години, но не се очертава скоро да спрем да го цитираме или да си пускаме отново и отново любимите си моменти. Това е сериалът, който ни научи на много за приятелството и любовта и ни даде едни от най-запомнящите се герои на всички времена.

Именно такава е любимката ни Рейчъл. Всичко започна с нея и появяването ѝ в любимото кафе на приятелите. А след това комичните и интересни ситуации започнаха да се редят една след друга. Ето какво научихме от страхотната Рейчъл Грийн!

Изправете се пред страховете си (и миналото си)
Тя е тази, която отиде на сватбата на бившия си годеник и бившата си най-добра приятелка. Въпреки притеснението, се справя със страховете си и излиза по-разумната и по-смелата в цялата каша. Толкова често ни се случва да се самосъжаляваме или да не правим дадени неща от страх. Не бива да се оставяме на миналото да помрачи това, което сме в сегашния момент.

Никога не се отказвайте от мечтите си
Рейчъл иска да работи в модната индустрия, но започва като сервитьорка. Това не я отказва и тя продължава да преследва целта си. Пътят понякога е труден и не всичко се нарежда веднага, но е важно да запазим мечтите си и да им вдъхнем живот в правилния момент. Безкрайният ентусиазъм на Рейчъл е нещото, от което наистина трябва да се вдъхновим.

Не се страхувайте, че изглеждате глупави
През половината от времето Рейчъл не знае какво прави или какво точно се случва около нея. Тя просто се надява нещата да се получат, особено с връзките ѝ. Не се страхува, че не знае какво прави. Не се интересува дали изглежда глупаво. Тя е себе си. С времето се научаваме, че мнението на околните не бива да е от толкова голямо значение, точно както Рейчъл смята.

Животът е кратък - купете си онези обувки!
Рейчъл вярва силно, че трябва да се награждаваме за всички свои малки победи. Да, тя срязва кредитните си карти, но не престава да си купува това-онова, дори и без особен повод. Важно е да обръщаме внимание на себе си и на нуждите си.

Понякога просто се нуждаем от приятелите си
От първия до последния епизод - Рейчъл нямаше да бъде Рейчъл без своите приятели. Те ѝ дават подслон, съветват я и ѝ помагат. Те са до нея и в добрите, и в лошите моменти. Понякога всички се нуждаем от малко подкрепа и ни трябва хора, с които да тъжим, но и да се радваме и да се смеем - това са нашите приятели и ние се нуждаем от тях!

Трябва да знаете кога да се откажете
Рейчъл е имала доста гаджета, ходи редовно по срещи, но винаги знае кога да сложи чертата. Тя иска да бъде щастлива и знае границите на своето търпение. Тя е наясно с това какво заслужава и се бори, за да го получи. Всички ние трябва да вземем пример от нея!

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay