Уили Нелсън, "Тhe King of Luck"

Уили Нелсън, "Тhe King of Luck"

Филмовият фестивал South by Southwest показва на света филма "The King of Luck", посветен на великия Уили Нелсън. Пълнометражната документална лента е дело на актьора Били Боб Торнтън, който отдавна е замислял да създаде или поне да провокира заснемането на филм за музиканта. 

"Искахме да направим филм, с който да отдадем почти към Уили по възможно най-точния и искрен начин.", казал Торнтън малко преди прожекцията, "той е легенда от много време и затова решихме, че заслужава пълнометражен документален филм."

Самият Били Боб се включва в турне на Нелсън, в рамките на което стартират и снимките на филма. Заглавието на филма пък е вдъхновено от ранчото на певеца, което той е кръстил "Luck, Texas".

"Той и групата му са страхотни хора. С тях се работеше изключително лесно, защото нямат онова досадно самочувствие, което имат други известни хора", разказва Торнтън. Той допълва, че познава музиката на Уили, откакто се помни, а за да стане такъв фен е виновна майката на актьора, която още в дествтото му го е запознала със звученето на великия музикант.

Били Боб Торнтън не е присъствал на премиерата, тъй като по същото време е бил на турне.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay