„Нeвероятната история за гигантската круша“ за деца от всички възрасти

„Нeвероятната история за гигантската круша“ за деца от всички възрасти

Излезе на български "Нeвероятната история за гигантската круша" (Или разказ за това как Иеронимус Бергстрьом Северин Олсен бе възстановен на полагащата му се по право длъжност кмет на Слънчев град за радост на всички негови жители, с изключение на един). Книжката е подходяща за деца на всякакви възрасти!

"Нeвероятната история за гигантската круша" (превод от датски: Росица Цветанова, цена: 28 лв., 104 стр., твърди корици) започва в Слънчев град, който е така вълнуващо пресъздаден в книжката, изпъстрена с възхитителни илюстрации! Слънчев град бил едно китно местенце, разположено край морето, а жителите му най-често били щастливи и се чувствали добре. Всъщност те имали само два проблема: първият бил изчезването на кмета на градчето (името му е Иеронимус Бергстрьом Северин Олсен, но повечето хора го наричали просто ИБ). Другият проблем бил, че поради отсъствието на ИБ решенията вземал заместник-кметът Квист. А той бил вечно сърдит или гневен…

„Нeвероятната история за гигантската круша“ за деца от всички възрасти

Въпреки това животът в Слънчев град си протичал мирно и тихо, докато Мичо и Себастиан не открили писмо в бутилка на пристанището. Дали то наистина е от ИБ – кмета на градчето, който е изчезнал още преди година? Съществува ли Мистериозният остров? Как да се справят с пиратите, Ужасяващия морски змей и Катраненочерното море? И не на последно място: какво ще се случи, ако посеят семенцето от бутилката? Най-добре изтичайте до близката книжарница и грабнете това красиво издание, за да видите как продължава историята.

„Нeвероятната история за гигантската круша“ за деца от всички възрасти

Якоб Мартин Стрид е талантлив датски карикатурист, известен в родината си с прочутата поредица "Стрид" в датския вестник "Politiken". Той е автор и илюстратор и на поредица от детски книги за слончето Мимбо-Джимбо.



 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay