В последните години здравословното хранене стана все по-чест обект на изследвания, свързани с борбата срещу болестите и на ползите от добрата диета върху човешкия организъм. Но възможно ли е чрез правилната храна да противодействаме и на процеса на остаряване на тялото ни?
Световноизвестният гастроентеролог д-р Хироми Шиния, автор на международните бестселъри "Ензимният фактор" и "Микробният фактор", дава отговор на този въпрос в книгата си "Подмладяващият ензим", която излиза на българския пазар в ново издание.
В дългогодишната си лекарска практика д-р Шиния прави продължителни изследвания в посока решаване на проблема с остаряването. Той изследва клетки, които нарича newzymes или "подмладяващи ензими”, които са в състояние да предизвикат в тялото процес, който унищожава вредоносните клетки "зомби” и ни помага да поддържаме здравето си и да лекуваме болестите.
В "Подмладяващият ензим" д-р Шиния се позовава на огромния си опит и наблюдения, свързани с въздействието на различните храни върху храносмилателната система.
Според него съвременните хора сме жертва на собствения си успех – ядем твърде много и твърде често. Оказва се, че когато свикнем да си угаждаме, ние се лишаваме от възможността да включим рециклиращата дейност в нашите клетки и да активираме подмладяващите ензими.
А в основата на "неправилното хранене" и начин на живот се крие и причината за редица заболявания, обострили се в наше време – като силни алергии, депресия, деменция и Алцхаймер.
Какво е това "здравословен глад", кой има нужда от него, какво да направим, за да възвърнем младежкото си здраве и да се чувстваме добре в собствената си кожа?
Написано на достъпен език, "Подмладяващият ензим" обяснява някои от най-сложните процеси в нашето тяло и се превръща в изчерпателен наръчник как да променим начина си на мислене и хранене.
От храната, която ядем, и от водата, която пием, зависи нашето здраве. И само от нас зависи дали ще подготвим тялото си за дълъг и щастлив живот, изпълнени с енергия.
0 | 0 |