„Смъртният грях“ от Мария Грунд – всяка надежда тука оставете

Излезе дебютният трилър на шведката Мария Грунд – „Смъртният грях“ – за да запознае читателите с две несравними героини... и една пазена твърде дълго време тайна.

„Смъртният грях“ от Мария Грунд – всяка надежда тука оставете

По книжарниците вече можете да откриете "Смъртният грях" от Мария Грунд – смайващ дебют с ноар привкус, носител на Наградата за дебют на Шведската академия на автори криминалисти през 2020 г.

Задържал се в класацията на топ 30 най-добри криминални романа за 2020 г. на един от най-големите шведски вестници "DagensNyheter", романът навява спомен за световната сензация трилогията"Милениум" със силните си женски персонажи и бързата, напрегната борба на живот и смърт.

Комисар Сана Берлинг все още не може да се отърве от сенките на миналото. Мракът се е превърнал в неин постоянен спътник, само хапчетата ѝ позволяват да спи и въпреки че знае, че това няма да върне семейството ѝ, не може да понесе мисълта да продаде старата си къща. Къщата, изгоряла в пожара, отнел сина ѝ.

Но миналото не омотава само нея в мрежите си. Съвсем скоро комисар Берлинг ще се озове в центъра на зловеща конспирация, простираща се назад във времето.

Тялото на младо момиче е извадено от стара кариера в района. Охранителните камери са заснели как тийнейджърката Мия слага на лицето си животинска маска и влиза във водата по собствено желание. Има ли нещо, което камерите пропускат? Принудил ли я е някой да се удави?

Няколко километра по-нататък и няколко дни по-късно в спокоен богаташки квартал една старица е брутално убита. Възрастната Марие-Луис цял живот е търгувала с антикварни книги. Доколкото е известно, никога не е сторила никому лошо. Кой тогава би превърнал подредения ѝ дом в кланица?

Ужасът едва сега започва. Комисар Берлинг трябва да се състезава с времето, за да съедини точките между двата на пръв поглед несвързани случая. Моментът не би могъл да е по-неподходящ. Старият ѝ партньор в службата е сменен от необуздана млада жена, която първо удря, после пита, а собствените ѝ демони заплашват да я изкарат извън релси. Но времето изтича.

Някой е отключил портите на ада. И сега всички ще плащат.

Мария Грунд е сценарист, базирана в Лондон и Стокхолм. Нейни кратки филми и сценарии са излъчвани и награждавани на редица прожекции из Европа и САЩ. "Смъртният грях"е първият ѝ роман, който изправя две жени на пътя на зловеща конспирация.

На фона на величествената природа на отдалечените шведски острови "Смъртният грях" не спира, докато не извади наяве всеки кошмар по пътя към отмъщението.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay