Очаквайте майсторския психологически роман "ТИРЗА" от Арнон Грюнберг

Излиза на 16 септември

Очаквайте майсторския психологически роман "ТИРЗА" от Арнон Грюнберг

Центриран върху усещането за безсмислие и загубата на контрол в динамиката на съвременния свят, "Тирза” без съмнение е майсторски роман, с който Арнон Грюнберг се присъединява към гилдията на най-големите европейски автори. Очаквайте българското издание на 16 септември! Издава се от издателство "Colibri".

През 2010 г. независимият холандски седмичник Groene Amsterdamer обявява "Тирза" за "най-значимия роман на XXI век", сравнявайки го с "Доброжелателните" на Джонатан Лител и "Събота" на Иън Макюън.

Разказът ни запознава с Йорген Хофмейстер, мъж на средна възраст, който доскоро е имал прилична работа, красива жена, пари и две прекрасни дъщери, Иби и Тирза. Но ето че го съкращават, жена му го напуска, а парите му се стопяват заедно с един изчезнал хедж фонд. Междувременно Иби заминава с приятеля си за Париж, където отваря хотел, остава му само Тирза. Която също ще замине, за Африка, с приятеля симароканец, когото Йорген подозира във връзки с терористите. Когато минават седмици от заминаването й и Тирза не се обажда, Йорген потегля за Африка, за да издири любимата си дъщеря.

Многократно награждаваният холандски писател Арнон Грюнберг има славата на литературен вундеркинд – той е ексцентричен, изключително плодовит автор с разностранни интереси и талантливо перо. Произхожда от семейство на еврейски емигранти от Германия, майка му е оцеляла от Аушвиц. Грюнберг учи в гимназиално училище в Амстердам, от което е изключен. Историята е разказана в "Сини понеделници”, дебютен роман, за  който получава две награди, сравняван, и с право, със "Спасителят в ръжта”. Писателят създава още 11 романа, преведени на 30 езика, и получава 8 награди, от които две за "Тирза” и една за цялостно творчество. Известен е и с журналистическите си разследвания, а също и като автор на пиеси, есета, поезия и филмови сценарии.

Българската публика ще има привилегията да се срещне на живо с Арнон Грюнберг в качеството му на специален гост на второто издание на CineLibri, единствения кино-литературен фестивал в света. Писателят ще открие две от трите прожекции на филма "Тирза”, създаден въз основа на едноименния роман.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay