Разглеждаме и купуваме книги на "Пролетния базар на книгата"

Любители на книгите, "Базарът" ви очаква

В Деня на славянската писменост и култура 24 май се състоя официалното откриване на тазгодишния "Пролетен базар на книгата". Той ще се проведе в рамките на 5 дена в Зала 3 на НДК, с работно време до 20:00ч и свободен вход.

 

Базарът ни предлага да се "гмурнем" в книжния свят и да прекараме часове, разглеждайки различни заглавия. Да се срещнем с издатели и писатели, да поговорим с тях и да узнаем онова, което ни вълнува за някоя тяхна история, разказана в книжен формат.

 

Тази година събитието събира на едно място над 80 изложители. Един от гостите е д-р Мел Гил - авторът на "Метатайната", за който вече ви разказахме. Той ще раздава автографи на щанда на издателство "Бард".

 

Книгата "Плажният дневник на една кифла" на Ина Герджикова, която със сигурност мислим да прочетем, ще бъде представена от издателство "Хермес". Това четиво спечели Националния литературен конкурс на издателството в категория проза тази година.

 

Културната програма включва и представянето на второто преработено издание на романа "Тарпани" на Димитър Атанасов, подготвено от издателство "Колибри". "Анини приказки" на Стефан Цанев пък ще получи своята официална премиера.


 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay