Спечелете най-добрите книги за Свети Валентин

Виж как да спечелиш книга с комплимент от Colibri

Спечелете най-добрите книги за Свети Валентин

Празникът на влюбените вече наближава. Всеки търси най-интересния, мил и прекрасен начин да изрази любовта си. А какво по-добро от една вдъхновяваща книга?

Тук сме събрали топ 5 на най-добрите книги, които можете да подарите за Свети Валентин. В края на статията ще разберете как да спечелите едни от най-хитовите заглавия на тема любов!

1. Любов на Исабел Алиенде

Най-хубавите страници от Исабел Алиенде, посветени на любовта и еротиката

Спечелете най-добрите книги за Свети Валентин

Ако някой може да разкаже с магическа лекота, с хумор и психологическа дълбочина любовта – това е Исабел Алиенде. Но "Любов” не е поредният роман на прочутата чилийска писателка, а оригинален белетристичен експеримент. В книгата са събрани най-красивите любовни сцени от нейните романи и разкази и са организирани от размисли за собствения ѝ опит в любовта. Всъщност Исабел Алиенде за първи път открито споделя своя любовно-еротичен сюжет – от събуждането на пола и експлозията на първото сексуално привличане, през любовните преживявания на зряла жена във времето на сексуалната революция, до мъдрото прозрение за изкуството да се остарява "сочно”.

През обективите на биографичното и белетристичното "Любов” преплита различни житейски перипетии, белязани от страст и романтика, и създава цялостен образ на любовта – капризно изменчива и неподвластна на времето.

2.  Убежище в Париж на Корин Ганц

Спечелете най-добрите книги за Свети Валентин

В сърцето на Париж, в стара аристократична къща с душа, съдбата събира три млади жени, прелетели океана, които бягат от тягостното си минало, за да преоткрият себе си, да срещнат любовта и да намерят своето достойно място в една невинаги уютна среда. С непринудения език на пъстрото ежедневие и с неподправена емоция авторката умело преплита техните истории – понякога забавни, друг път горчиви, но никога скучни и неизменно пораждащи симпатия и разбиране.

Тънкият френски хумор, духът на Париж с неговото обилие от кипяща жизненост,  дарбата на французите да се отдават на кулинарните изкушения и на радостта от живота са благодатно убежище, способно да възвърне самочувствието и душевната хармония на разноликото женско трио. Ала онова, което най-вече спасява от стаени кошмари и потискащо обкръжение, е приятелството, обичта, съпричастието и топлотата – явления, не толкова чести в съвременния свят, за да пропуснем възможността да ги съпреживеем с героините на Корин Ганц.

3. Любовникът Маргьорит Дюрас

Спечелете най-добрите книги за Свети Валентин

 



"Любовникът" е най-известното произведение на Маргьорит Дюрас (1914–1996). Още с излизането си през 1984 г. романът става събитие и до днес се радва на неотслабващ читателски интерес. Отличен е с наградата "Гонкур", продаден в 2,5 милиона екземпляра и преведен на 43 езика. Авторката възкресява детството и юношеството си в Сайгон, столица на Френски Индокитай, през трийсетте години на миналия век. Срещата между петнайсетгодишната девойка и много по-възрастния от нея китаец рентиер служи за завръзка на една от най-вълнуващите любовни истории във френската литература. Но "Любовникът" е много повече от историята на любовта между китаеца и бялото момиче. Това е култова книга, зафиксираща в слово неизразимостта на чувството, което превръща девойката в жена и й дарява власт над думите. Тази девойка е Маргьорит Дюрас, едно от литературните величия на Франция.

Много скоро в живота ми стана твърде късно. На осемнайсет години вече беше твърде късно. Между осемнайсетата и двайсет и петата година лицето ми неочаквано прецъфтя. На осемнайсет години остарях. Не зная дали с всички е така, никога не съм питала. Струва ми се, че са ми споменавали за този неудържим напор на времето, което ви поразява, когато сте в най-младата, най-прехвалената възраст на живота. Състаряването бе брутално. Видях как обхваща чертите ми една след друга, как променя съотношението помежду им, прави очите по-големи, погледа по-тъжен, устата по-непоколебима, отпечатва върху челото дълбоки бразди.

4. Шери на Сидони Габриел Колет

Спечелете най-добрите книги за Свети Валентин

 

"На четирийсет и девет години Леони Балон, по прякор Леа Лонвал, завършваше благополучно кариерата си на щедро обезпечена куртизанка и жена с добро сърце, на която животът е спестил ласкаещите самолюбието премеждия и благородните страдания. Тя криеше рождената си дата, ала на драго сърце признаваше, спирайки върху Шери изпълнен със сластно снизхождение поглед, че наближава възрастта, когато ще си позволи някои дребни радости."

5. Като гореща вода за шоколад на Лаура Ескивел

Спечелете най-добрите книги за Свети Валентин

 

 Всяка глава от романа на нашумялата мексиканска писателка Лаура Ескивел започва с готварска рецепта и в това няма нищо изненадващо, тъй като голяма част от действието е съсредоточена в кухнята - сърцето и душата на традиционното мексиканско семейство. Тита, най-малката дъщеря на богат скотовъдец, отрано знае каква съдба й е предопределена – тя ще остане неомъжена, за да се грижи за майка си, докато е жива.

Когато Тита се влюбва в Педро, майка й бърза да попари любовта й и тиранично урежда брак между по-голямата й сестра Росаура и любимия на Тита. Но Тита има едно несъкрушимо оръжие – нейните готварски умения. Лаура Ескивел умело си служи с похватите на магическия реализъм, познат ни от много други латиноамерикански автори, за да превърне контакта на Тита с храната в нещо чувствено и често взривоопасно. Принудена да приготви сватбената торта на сестра си, Тита влага всичките си чувства в задачата и всеки гост на празненството избухва в сълзи, щом хапне от сладкиша.

Романът на Лаура Ескивел се превърна в бестселър и нареди авторката в първата редица на големите латиноамерикански автори редом с Гарсия Маркес, Варгас Льоса и Исабел Алиенде.

А сега е време на нашата игра. В нея трима от вас ще спечелят една от следните книги:
1. "Пет дни" на
Дъглас Кенеди

2. Бриджет Джоунс: Бебе на хоризонта на Хелън Филдинг

3. Японският любовник на Исабел Алиенде

Довършете изречението: "Любовта е..."


Тук няма грешни отговори. Напишете ни своето продължение на изречението с коментар под статия заедно с двете си имена и имйел за контакт. Имате време до 23:59ч. на 08.02.2017 г. Победителите ще бъдат обявени на 09.02.2017г. Желаем ви успех!


Запознайте се с официалните правила на играта тук.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay