4 промени, свързани с бръсненето, които трябва да направим през зимата

За една зима без суха кожа на краката

4 промени, свързани с бръсненето, които трябва да направим през зимата

Зимата носи суша и студ и за съжаление това често означава и суха кожа на краката. Така че както променяте гардероба си, заради пристигането на зимата, така трябва да промените и навиците си, свързани с грижата за кожата. Особено когато става въпрос за бръснене.

Ето какви промени трябва да направите, за да намалите ефекта на суровата зима:

  1. Забравете за излежаването във ваната, преди бръсненето на краката

    Едва ли има нещо по-уютно от това да лежите в гореща, бълбукаща вана, докато навън е минус 20 градуса. Но за съжаление, ще трябва да се откажем от този лукс, ако ще бръснем краката си. Причината е проста- това ще раздрани кожата ви. Горещата вана изглежда много привлекателна, но е време да забравим за нея. Дерматолозите препоръчват да се къпем не повече от 15 минути, в противен случай със сигурност ще се сблъскаме със суха кожа.

  2. Не пропускайте ексфолиацията!

    Може да не ви изглежда добра идея за ексфолирате суха и раздразнена кожа, но реалността е друга. С напредването на възрастта, кожните клетки все по-трудно се регенерират. Чрез ексфолиацията, този процес се забързва и кожата става сияйна и гладка. Ексфолиацията отстранява мъртвата кожа и прави бръсненето по-лесно и безпроблемно.

  3. Изчакайте до края на душа, за да се обръснете

    Въпреки че повечето жени нямат търпение да влязат в банята и да елиминират всички излишни косми, особено през зимата, тъй като се обезкосмяваме по рядко, това е много вреден навик. Останете под горещата вода поне 10 минути преди да започнете с бръсненето. По този начин космите омекват, а кожата става по-еластична. Така бръсненето ще бъде по-гладко и ще избегнете всякакви кожни проблеми.

  4. Бръснете краката си вечер

    Повечето жени смятат за логично да бръснат краката си сутрин. Но това не е добра идея. Най-подходящото време за бръснене е вечер. Причината е следната: през нощта краката ни се подуват и косъмчетата леко се прибират. Това означава, че няма как да имаме максимално гладко бръснене и съвсем скоро ще се наложи да повторим процедурата. По-често бръснене= по-суха кожа.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 3
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay