5 начина, по които сънят влияе на кожата ни

5 начина, по които сънят влияе на кожата ни
Canva

Сънят има значително влияние както върху здравето, така и върху вида на кожата ни. Изискванията за количество сън могат да варират от човек на човек, но общите препоръки за възрастни са между 7 и 9 часа на нощ. Когато спим достатъчно, тялото има възможността да се възстанови и регенерира, включително и кожата.

Ето някои от аспектите, в които сънят може да се отрази на здравето и кожата:

Обновяване на клетките

Сънят играе важна роля в процеса на обновяване на клетките. По време на съня тялото секретира растежен хормон, който подпомага регенериращите процеси в клетките и тъканите.

Намаляване на стреса

Добрият сън помага за намаляване на стреса. Високите нива на стрес могат да допринесат за проблеми с кожата като акне, екзема и други дерматологични проблеми.

Синтез на колаген

Сънят е свързан с производството на колаген, което е важно за еластичността и здравето на кожата. Недостатъчният сън може да доведе до по-бързо стареене на кожата и появата на бръчки.

Здравословен блясък

Хората, които получават достатъчно сън, често имат по-свеж и здравословен блясък на кожата. Недостигът на сън може да доведе до по-уморен вид.

Регулация на водния баланс

Сънят помага за регулирането на водния баланс в организма. Недостатъчният сън може да допринесе за образуването на подпухнали очи и суха кожа.

Имунна функция

Сънят е важен за подкрепата на имунната система. Слабата имунна функция може да доведе до появата на различни кожни проблеми.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay