6 съвета за млада кожа

Красива, сияйна и здрава кожа е мечтата за всяко момиче. Лесно е да го постигнете, избягвайки захарта, колкото е възможно повече и като ядете продукти като зехтин, авокадо и масло от макадамия.

6 съвета за млада кожа

Ще ви споделим няколко прости промени, които да направите в хранителния си режим, които ще повлияят значително на кожата ви.

Спрете захарта. Колкото по-малко захар приемате, толкова по-добре. Много естествени подсладители като мед и сироп от агаве са с високо съдържание на фруктоза и също трябва да се избягват, както и сладките плодове, тропическите са най-лошите, плодовия сок и захаросаните сушени плодове. Изкуствените подсладители като аспартам трябва строго да се избягват. Те не само вредят на кожата ви, но и са свързани със затлъстяването и диабета.

Яжте повече здравословни мазнини. Проучвания показват, че приемането на повече мазнини прави кожата по-еластична и по-малко набръчкана. Повишената консумация на мазнини трябва да се извършва заедно с намаляването на захарта и зърнените култури.

Намалете приема на зърнени храни и нишесте. Пълнозърнестите храни се рекламират особено много като здравословни. И са такива, но все пак четете етикетите. В прекомерна употреба карат тялото и кожата да остаряват преждевременно.

Яжте много зеленчуци. Те могат да ви осигурят изобилие от фибри и антиоксиданти. Не забравяйте обаче да намалите нишестените зеленчуци, тъй като те могат да имат изненадващ силен ефект върху нивото на кръвната захар. Например печения пащърнак може да повиши нивата й повече и от чистата трапезна захар. Добрите варианти за плодове са горски плодове, тъй като те са с относително ниско съдържание на захар и високо съдържание на антиоксиданти.

Не забравяйте ежедневния прием на протеини. Протеините осигуряват важни градивни елементи за цялото ви тяло. То обаче има малък капацитет за съхранението им. Така че за да снабдите кожата и косата ви с всичко, от което се нуждаят, трябва ежедневно да им осигурявате достатъчно количество протеини.

Подправете живота си. Билки и подправки, включително розмарин, чесън, куркума и канела, са чудесно допълнение към всеки план за хранене, за да имате по-млада кожа. Подправките не само добавят аромат и разнообразие към храната, но и съдържат биоактивни вещества, които имат положително въздействие върху здравето ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay