7 предимства на калните маски за лице

7 предимства на калните маски за лице

Sheet маските за лице превзеха света на красотата през последните години, но все пак някои от нас предпочитат тези от кал/глина. Но за тях се говори рядко и малцина са напълно наясно с предимствата и благоприятните влияния, които оказват върху кожата.

Преди да нанесете на лицето си поредната кална маска, можете да прочете какви са ползите, които ще получи то от тях:

Почистват: Маските за лице с глина имат силни почистващи свойства, които помагат да се отстранят мръсотията, мазнините и другите замърсявания по кожата. Това може да помогне да се предотвратят появата на акне и други проблеми.

Изглаждат: Глинените маски могат да помогнат за изглаждане на кожата и да намалят появата на бръчки и фини линии. Това се случва, тъй като глината помага да се стегне кожата и да се подобри нейната еластичност.

Успокояват: Маските за лице с глина също могат да успокоят кожата и да намалят възпалението. Това е полезно за хора, които имат проблеми с чувствителната кожа или със зачервяване.

Регулират омазняването: Глината може да помогне да се регулира омазняването на кожата, като усвоява излишните мазнини и по този начин намалява блестящия вид на лицето.

Стимулират кръвообращението: При нанасянето на глинени маски върху кожата се стимулира кръвообращението в тази зона. Това може да помогне за здравословния вид на кожата и да ѝ придаде блясък.

Подхранват: Глината съдържа много полезни минерали и хранителни вещества, които могат да подхранват кожата и да я направят по-здрава и еластична.

Подобряват тонуса на кожата: Глината може да помогне да се подобри тонуса на кожата, като я стяга и придава по-младежки и здравословен вид.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay