5 начина да разберем дали имаме връзка с манипулатор

5 начина да разберем дали имаме връзка с манипулатор

Най-важното за една връзка е тя да бъде здравословна. Много ни допадна репликата на един от нашите гости, Георги Варсамов, който каза, че "жените искат спокойствие. Съгласни сме и смятаме, че именно то е ключът към здравите взаимоотношения между двама души. Уважението и разбирателството са други два основни фактора, които са неизменна част от живота на щастливите и успешни двойки.

Но съществуват хора, които избират да упражняват токсично отношение към своята половинка. Това са мъжете манипулатори, които правят всичко възможно да задържат жената до себе си, но не с мили думи и жестове, а създавайки ѝ комплекс за малоценност и внушавайки, че тя не може да се справи без него.

Тъжното е, че много дами дори не осъзнават, че имат връзка именно с манипулатор. Но, ако имате и най-малкото подозрение, то вижте кои са признаците, по които можете да разберете дали си имате работа точно с такъв човек:

Постепенна промяна в поведението ви: Манипулативните мъже често се опитват да променят поведението ни чрез малки нововъведения, които ни карат да се чувстваме нервни и объркани. Ако забележите, че сте започнали да се чувствате различно относно себе си или връзката си, може да има причина да се запитате дали партньорът ви е манипулативен.

Чувствате се притеснени: Този тип господа често използват техники за "потъпкване" на партньорката си, като например да ви казват, че не сте достатъчно добри, за да го задоволите или че никой друг няма да ви обича. Ако често се чувствате притеснени, вероятно има манипулация във вашата връзка.

Често изпитвате вина: Манипулативните мъже често се опитват да ни убедят, че всичко е наша вина и че ние трябва да се променим, за да можем да направим връзката да работи. Ако често се чувствате виновни, възмжно е той да ви манипулира.

Имате малко или никакво време за себе си: Манипулаторите често се опитват да контролират всичко около нас, включително времето ни. Кога последно си позволихте да излезете с приятелки или изобщо да прекарате време без него? Или пък той не ви позволява?

Не можете да говорите свободно: Манипулативните мъже често се опитват да контролират какво казваме и какво мислим. Ако не можете да говорите свободно и се чувствате ограничени, то това е сигурен знак, че той се опитва да ви се наложи чрез манипулация.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay