7 тайни на жените за красива и гладка кожа

Вижте кои са те

7 тайни на жените за красива и гладка кожа

Лятото е в разгара си. Планирате ваканция и пробвате бански костюми и изведнъж забелязвате най-големия ужас на жените: целулит. Добра новина: целулитът изобщо не е дефект. 90% от жените го имат, но е почти незабележимо в някои от тях, поради спецификата на структурата на тялото. Още новини: не можете напълно да се отървете от целулита, но е възможно да го направите почти невидим. Как можем да направим кожата ни гладка и красива? Ето няколко тайни:

1. Здравословно хранене

Мит: ако отслабнете, целулита ще изчезне. Това не е вярно. Борбата срещу целулита започва с правилното хранене. Нещата, които вашето меню трябва да включва:

Протеини (месо, бобови растения, ядки);
Лецитин (яйца, домати, спанак, соя);
Мастни киселини (риба, маслини, авокадо, ядки);
Плодове и зеленчуци, изгарящи мазнини (грейпфрут).

2. Вода

Най-добрата напитка за здраво тяло е обикновена чиста вода. Диетолозите препоръчват да пиете 1,5-2 л. на ден, без да броите чай, кафе и други напитки.

3. Физически упражнения

Ако консумирате повече калории, отколкото можете да изгорите, ще получите допълнителни мазнини, които засягат появата на целулита. Физическите упражнения ще ви помогнат да изгорите излишните калории и да получите страхотно тяло. В този случай, интензивните упражнения са по-подходящи от тези с тежести.

4. Масаж

Масажите са много ефективни.
В масажните салони и клиники, масажирането се извършва със специално оборудване, което унищожава натрупаните слоеве подкожна мазнина и подобрява обмяната на веществата.
Масажът с етерични масла е още по-ефективен, тъй като те проникват в епидермиса, изгарят мазнините и премахват стагнацията на лимфата.

5. Скраб

Антицелулитните кремове не водят до желани ефекти, но изтриват кератинизирания слой на кожата, подобряват кръвообращението и ускоряват метаболитните процеси.
Скрабта от кафе прави кожата гладка, а целулита - по-малко забележими.
Скраб от морска сол изтегля излишната влага от зоната на целулита.

6. Контрастни душове

Контрастният душ подобрява кръвообращението и стимулира метаболизма.
Налягането на водата премахва стагнацията. Лимфата интензивно почиства кожата и подкожните слоеве.
Насочете водната струя към проблемната зона от разстояние 10 см и масажирайте проблемните зони: областта на задните части - с кръгови движения, краката - отгоре надолу за предната част и отдолу нагоре за задната част.

7. Сауна

Високите температури на сауната повишават кръвоносните и лимфните потоци, поради което кожата става гладка и възстановява еластичността си.
Чрез сауната се отварят потните жлези, през които токсините напускат кожата, като я почистват от мастната стагнация.
Само едно посещение в сауната седмично ще изглади подкожния мастен слой.

П.П:  Тези методи са ефективни, само когато се прилагат всички едновременно. Само един метод може да е достатъчно ефективен.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay